Jezdecké souboje nabídly zajímavou podívanou, na jejímž konci se udělovaly mistrovské tituly. Je zajímavé, že ty nejprestižnější skončily v rukách zahraničních jezdců, neboť nejlepšími domácími jezdci byli Václav Kovář (druhý v MX1) a Marek Sukup (druhý v MX2). Mezi ženami suverénně obhájila titul Kristýna Vítková.

V kategorii MX1 se poprvé v letošní sezoně postavil na nejvyšší stupínek Filip Neugebauer (Osička MX Team). První jízdu vyhrál a ve druhé dojel třetí. Bahnitá trať byla tím pravým pro Dušana Drdaje (Yamaha Čepelák Racing Team). Ten se pro změnu dostal v nové sezoně na podium vůbec poprvé.

O prvenství německého jezdce Maximiliana Nagla (Haas Racing Team) bylo rozhodnuto už posledně v Opatově. V Petrovicích se tedy bojovalo „jen“ o druhé místo v seriálu, a to udržel Václav Kovář (HT Group Racing Team) o dva body před třetím Martinem Krčem (Sixtynine MXRT).

Poslední díl českého motokrosového šampionátu se jel v Petrovicích u Karviné.Zdroj: Radek Lavička

V MX2 se radoval Marek Sukup (HT Group Racing Team), který v Petrovicích podal konstantní výkony a dojel dvakrát druhý. Lídr seriálu, Slovák Šimon Jošt (Osička MX Team), první rozjížďku „zbabral“, dojel až sedmý, avšak druhou vyhrál, což mu v součtu stačilo na třetí pozici. Mezi oba se na druhé místo vklínil Petr Rathouský (Orion Racing Team), věkem ještě junior. V obou jízdách měl pád, ale obdivuhodně se zmátořil.

O titulu českého mistra této třídy se rozhodovalo právě až v Petrovicích. Průběžné první místo Slovák Jošt nakonec udržel a mohl se radovat z premiérového titulu v MX2. Druhé a třetí místo patří týmu HT Group Racing Team, konkrétně Marku Sukupovi a Patriku Liškovi.

Ve veteránech nic nového. Svou suverenitu potvrdil Petr Bartoš (Orion Racing Team), který bez chyby dojel první i v obou jízdách v Petrovicích a celý sedmidílný seriál domácího šampionátu letos zakončil s bilancí 14 vítězství ze čtrnácti rozjížděk. Obdivuhodné. Druhý Martin Žerava (KRTZ Motorsport) to měl podobně. Akorát s tím rozdílem, že bral čtrnáct druhých míst, tedy i ta poslední dvě druhá místa v Petrovicích. Třetí skončil ve Slezsku nováček v seriálu Marek Palička (bez týmové příslušnosti). V celkovém hodnocení seriálu obsadil třetí příčku Radek Toman (Promoto Husqvarna Racing Team).

V kategorii Veterán 50+ jasně zvítězil Roman Skalka před Josefem Nesejtem a Zdeňkem Svobodou (Motosport Chýnov v AČR). Zmíněná trojice je i nejlepší trojicí v hodnocení šampionátu.

Poslední díl českého motokrosového šampionátu se jel v Petrovicích u Karviné.Zdroj: Radek Lavička

A konečně ženy. Zde byla podobně suverénní Kristýna Vítková (Yamaha Čepelák Racing Team), která v Petrovicích odolala tlaku Rakušanky Eleny Kapsamerové (Motosport Chýnov v AČR) a zvítězila před ní i tentokrát. K obhajobě titulu jí stačil bod. Získala jich padesát (plný počet) a potvrdila tak, že je v současné době nejlepší českou závodnicí. Dvě třetí místa v Petrovicích znamenaly i celkové třetí místo v seriálu pro Barboru Laňkovou (Orion Racing Team).

VÝSLEDKY

MX1

1. jízda: 1. Neugebauer (KTM), 2. Drdaj (Yamaha), 3. Kovář (KTM).

2. jízda: 1. Krč (KTM), 2. Drdaj, 3. Neugebauer.

Konečné pořadí MMČR (po 7 závodech): 1. Nagl (Německo/KTM) 266, 2. Kovář 243, 3. Krč 241.

MX2

1. jízda: 1. Wagenknecht (Husqvarna), 2. Sukup, 3. Rathouský (oba KTM).

2. jízda: 1. Jošt (Slovensko/KTM), 2. Sukup, 3. Rathouský.

Konečné pořadí MMČR (po 7 závodech): 1. Jošt 237, 2. Sukup 213, 3. Liška (KTM) 176.

Veterán

1. jízda: 1. Bartoš (KTM), 2. Žerava (Suzuki), 3. Palička (Yamaha).

2. jízda: 1. Bartoš, 2. Žerava, 3. Palička.

Konečné pořadí MMČR (po 7 závodech): 1. Bartoš 350, 2. Žerava 308, 3. Toman (Husqvarna) 238.

Ženy

1. jízda: 1. Vítková (Yamaha), 2. Kapsamerová (Rakousko/KTM), 3. Laňková (Suzuki).

2. jízda: 1. Vítková, 2. Kapsamerová, 3. Laňková.

Konečné pořadí MMČR (po 7 závodech): 1. Vítková 325, 2. Kapsamerová 266, 3. Laňková 266.

Ondřej Skalický dává jednu ze svých pěti branek do sítě Lovosic.
Pětigólový Ondřej Skalický v neděli připustil větší motivaci
Petrovická kotlina se letos jede jako závěrečný podnik domácího mistrovství. A bude nejspíš na blátě.
V Petrovicích se v neděli odjede poslední závod MČR. Diváci mohou přijít