„Je to můj první takový úspěch. Doma jsem skončil třetí se Zabrze, taky to bylo fajn, ale zlato mám poprvé v kariéře. Je to super,“ jásal minulý čtvrtek na náměstí, když oslavoval spolu s fanoušky.

Byl rád, že neudělal chybu, když před sezonou zamířil do Karviné. „Bylo to dobré rozhodnutí. V Polsku jsem moc nehrál, tady mi dali šanci a hrál jsem prakticky celou sezonu. Jsem rád, že tady mohu být. Smlouvu mám ještě na další rok, tak věřím, že i v nové sezoně uděláme nějakou medaili,“ přál by si.

Oslavy karvinského titulu na karvinském Masarykově náměstí.
Házenkáři slavili titul s fanoušky v Karviné na náměstí

Na zápasy ho jezdí podporovat i polští přátelé. „Není to tak daleko, takže se za mnou jezdí dívat. Opravdu si nemám na co stěžovat. Fanoušci jsou super, klub má ambice, máme tady vše, co potřebujeme,“ pochvaluje si.

Zpočátku měl problémy s češtinou, ale rychle ji vstřebal. „Prezident klubu mluví polsky, Michal Brůna se taky něco naučil, když hrál u nás,“ zná Piatek svého spoluhráče i jako soupeře. „Na palubovce jsme se potkávali, pár let hrál polskou ligu. Je to pan hráč,“ uznal vysoký pivot.

Starší žáci Baníku - mistři republiky - se po vzoru svých dospělých kolegů z Baníku vyráchali v kašně.
Žáci HCB jsou také mistry republiky

V zimě prodělal zranění, když mu v Praze na Dukle zlomili klíční kost. „Naštěstí jsem se dal rychle dohromady. Nehrál jsem jen něco přes dva měsíce,“ oddechl si. Po návratu na palubovky si dával na zraněné místo pozor. „Zpočátku jsem naskakoval na pět, deset minut. Pak už se to lepšilo a na konci jsem už mohl hrát naplno,“ vysvětlil Piatek a ocenil karvinský kolektiv.

„Dávali jsme se dokupy postupně, protože se tvořil nový tým. Byla tady spousta nových kluků, ale každým dalším zápasem, tím, jak jsme se sehrávali, jsem věřil, že to bude lepší a lepší. Že jsme nakonec dosáhli až na titul, je prostě úžasné,“ je teď Piatek šťastný.

Po třinácti letech se vrátil Michal Brůna do Karviné a je z toho titul číslo 13. Jak symbolické.
Michal Brůna: Tohle je nejtěžší titul. Měli jsme nezkušený tým

Karviná ničila v play off soupeře hrou na dva pivoty. „To se ukázalo jako naše hlavní zbraň. Byl to od trenéra takticky výborný tah. V Polsku se občas taky hraje se sedmi hráči v poli a prázdnou bránou, ale tak maximálně deset minut v zápase. My to hráli pořád. Dali jsme z toho hodně gólů. Myslím, že jsme tím překvapili soupeře. Při hře šest na šest bychom asi měli problém, takhle jsme to proměnili v naši výhodu,“ dodal Piatek.

Marek Michalisko dovedl své mužstvo ke zlatým medailím z extraligy.
Trenér Michalisko: Klubové soukolí pracuje na jedničku