Další ročník soutěže pro děti a mládež připravil Sportovní klub krasobruslení Karviná za podpory statutárního města Karviná. Vypsáno bude celkem 11 kategorií, do nichž se zatím přihlásilo 110 krasobruslařek a krasobruslařů ze třinácti klubů.

„V devíti kategoriích je slušné obsazení, tam se budou klasicky rozdělovat medaile pro nejlepší tři. Ve dvou kategoriích chlapců jsou přihlášeni vždy dva kluci. Dívky holt tíhnou ke krasobruslení víc," pousmál se nový jednatel SKK Karviná Otakar Kotyza.

Klub myslí i na nejmenší začínající děti v kategorii přípravek, pro které také nachystal svou soutěž. „Tady odměníme medailí všechny děti," doplnil Kotyza.

Program bude zahájen na karvinském zimním stadionu již v 8 hodin a potrvá do večerních hodin. Do Karviné se sjede de facto celomoravská konkurence, takže kromě sousedů z Havířova či Orlové předvedou své umění také zástupci Ostravy, Olomouce, Prostějova, Kroměříže či Brna.

„Konkurence bude hodně slušná, takže děti mají možnost se předvést. My vysíláme do závodu přibližně dvacítku dětí, některé z nich by mohly pomýšlet na přední umístění. Jsou to ale domácí závody, svou roli může hrát i nervozita. Ale věřím, že se bude na co dívat," uzavřel Kotyza.

Nejpočetněji je zastoupena kategorie nejmladší žačky A, kde startuje 23 dívek. Následují mladší žačky A se 17 dívenkami.