„Nechceme hlavně opakovat loňské trápení se Zubřím, kdy to bylo na pět zápasů,“ připomněl loňské čtvrtfinálové drama trenér Baníku Michal Brůna.

Ten se musel obejít bez zraněného střelce Dominika Soláka (zraněná holeň), jenž mu patrně bude chybět celou sérii.

Navíc ke konci poločasu odstoupil ze hry i Denis Harabiš a jeho zranění je o dost horší. „Není to vůbec dobrá zpráva. Denis běžel, najednou si myslel, že ho někdo podkopl a okolo něj nikdo. Je to urvaná achilovka,“ vyřkl Brůna jednu z nejhorších diagnóz pro sportovce.

Karvinští hráči obsadili ve statistikách základní části přední místa.
Házenkáři Karviné jdou do play off. Čeká je Kopřivnice

Oba borce dokázali Karvinští v sobotu zastoupit. Kádr Baníku je totiž naštěstí početný. „S hrou jako takovou jsem celkem spokojen, dobře se bránilo a v útoku se proměňovalo, co se proměnit mělo. Nemo v bráně stál ve druhé půli tam, kde měl. Pro hosty je ten výsledek krutý, zase o tolik jsme navrch neměli,“ poznamenal Brůna.

Kopřivničtí se nicméně drželi zhruba čtvrthodinku do stavu 9:7, pak začali mít výrazně navrch domácí. „Čekali jsme kvůli reprezentační přestávce dlouho a byli jsme už natěšení. Pro mě osobně je to první play off a jsem rád, že jsme to tak zvládli,“ těšilo srbského hráče Baníku Kostu Petroviće.

V Karviné předali představitelé města a místní sportovní legendy ocenění v anketě Sportovec roku 2021. Březen 2022.
OBRAZEM: Karviná ocenila své sportovce, ceny brali nejen špičkoví házenkáři

Baníkovci pak přidávali další a další góly, vytvořili si náskok a bez větších potíží dovedli zápas do vítězného konce. „I když skóre napovídá tomu, že jsme jasně vyhráli, nebyl to opravdu jednoduchý zápas. My jsme ale hráli poctivě zezadu a dařilo se nám proměňovat šance. Odevzdali jsme sto procent a já věřím, že tomu tak bude každý příští zápas,“ přeje si Petrović.

Baník Karviná – KH Kopřivnice 32:21 (17:12)

Sled: 1:2, 3:4, 6:5, 8:7, 11:7, 14:8, 16:10, 19:14, 21:16, 26:16, 29:19. Rozhodčí: Kavulič, Pavlát. Sedmičky: 3/1:5/3. Vyloučení: 5:5. Diváci: 1258. Stav série: 1:0.

Karviná: Marjanović, Mokroš, Tabara – Patzel 5/1, Mlotek 1, Fulnek 6, Jan Užek 5, Pelák, Harabiš 2, Skalický 5, Petrović 3, Široký 1, Nantl 1, Sobol 2, Růža, Franc 1. Trenér: Brůna.

Nejvíce branek Kopřivnice: Gřes 5, Benítez a Hanus po 4.