V hokejové sezoně byl s týmem Zaglebie Sosnowiec blízko postupu do play off polské hokejové ligy a následně klepal na dveře vyřazovacích bojů s karvinskými hokejbalisty. Ti však v posledním zápase sezony prohráli doma 0:1 v prodloužení s Plzní a vyřazovací část jim utekla doslova o fous.

„Měli jsme dost šancí, hlavně tedy já, a o to více mě to mrzí. Ale nesmím zapomenout ani na to, že Plzeň byla nebezpečná a nás hodně podržel gólman,“ vracel se k poslednímu zápasu sezony.

K postupu do play off chybělo opravdu málo. Bylo to velké zklamání?

Ano, to bylo. Chtěl jsem ještě hrát, stejně jako kluci, ale nejde vše honit v posledním zápase. Byla to však škoda, protože kluci odmakali celou sezonu a mohli jsme si ji zpestřit v play off. Ale co už, život jde dál.

Vladimír Luka.Zdroj: Ivo Dudek

Vy jste se zapojil do kádru HbK v závěru sezony a váš přínos byl rychle znát. Váhal jste dlouho, jestli hokejbalistům pomůžete?

Neváhal jsem. Mám to tak každý rok. Jakmile skončím hokejovou sezonu, tak jdu hned hrát hokejbal. Mám ho strašně rád a hlavně se těším na kluky, je tam super parta.

Je náročné přeorientovat se z hokeje na hokejbal?

Pro mě už to tak náročné není. Jenom na začátku je trochu změna v pohybu, protože musím začít běhat, což na ledě nemusím. Ale jinak je to v pohodě.

Loni hokejbalisté hráli první ligu, letos extraligu. Byl to i pro vás velký skok?

Trošku skok to byl, protože extraliga je rychlejší a u některých týmů až skoro atletická. Ale jinak myslím, že mě nic nepřekvapilo.

Fotbalistky Havířova uspěly v Brušperku.
Fotbalistky rozhodly po přestávce. Útočí na první místo

V hokeji za sebou máte další vydařený ročník. Jste v Polsku spokojený?

Vydařený byl tak napůl. Bodově byl docela dobrý, i když to tedy mohlo být o něco lepší. Ale s týmem jsme chtěli do play off, což nám o kousek nevyšlo. Cílem však bylo extraligu udržet, a to povedlo stoprocentně. Jinak jsem v Polsku naprosto spokojený. Vše klape tak, jak má.

Plánujete v Polsku zůstat, nebo vás to láká zase domů?

Mám tam ještě smlouvu, ale nikdy nevíte, co se může stát. Návrat do Česka se totiž může odehrát kdykoliv. Kam? To nevím.

John Igbinoba MackDonald (u míče) byl proti Novému Jičínu vyloučen, Indiáni i přesto vyhráli.
Fantastický obrat Indiánů. Vyhráli i v deseti

Máte po sezoně. Co vás nyní čeká?

Po konci hokejbalové extraligy jsem šel hrát za béčko, abych neležel doma. V půlce května mi začíná letní příprava, takže zase krásně vysněné dva měsíce každého hokejisty (smích). Ale teď mám volno, takže podnikáme rodinné výlety a užíváme si pohodu. Koncem května jedu ještě na mistrovství světa v hokejbalu v kategorii masters do Toronta, na což se moc těším. Jedu tam s malým i přítelkyní, což bude super. A v červnu mě čeká svatba, takže samé krásné věci.

Akce Jehla 2019, 16. dubna v Ostravě.
Do akce Jehla 2019 se zapojilo i šest moravskoslezských měst
Jakub Klepek (v červeném) získal stříbro na MČR. Zcela vlevo trenér Roman Nevrla.
Jakub Klepek dosáhl na stříbro z boxerského MČR