První set se rozhodoval až v koncovce, kterou ovládli Zlínští. Ve druhém si pak vypracovali rychle šestibodový náskok, který s přehledem udrželi a vedli tak 2:0.

Domácí se sice nevzdali a ve třetí sadě zabojovali, ale čtvrtý set už patřil opět Zlínu. Ten povolil slávistům uhrát jen sedmnáct bodů a po vítězství 3:1 si zajistil postup mezi nejlepší čtyři týmy extraligy. Sérii vyhrál stejným poměrem, tedy 3:1 na zápasy.

„Nastoupili jsme v osvědčené sestavě, která zakončila úspěšně nedělní vítězný zápas, protože v něm prokázala větší srdíčko. Naší výhodou byla i otevřená zadní vrátka v podobě pátého utkání doma, takže jsme hráli mnohem uvolněněji než Havířov,“ radoval se z postupu do semifinále kapitán Zlína Marek Tomáš.

„Soupeře jsme posadili do sedla už v neděli, kdy dokázal vyhrát téměř ztracený zápas. Dnes se to projevilo v jeho psychické výhodě, kterou dokázal na palubovce zúročit,“ smutnil po čtvrtfinálové sérii domácí kapitán Tomáš Široký.„Za nepříznivého stavu jsme už neměli síly na zvrat,“ přiznal popravdě.

„Šli jsme do tohoto zápasusoustředěně hned od prvního míče a koncentraci jsme dokázali udržet po celý zápas, což se nám v minulých utkáních nedařilo. Díky tomu jsme dnes vyhráli,“ poznamenal zlínský kouč Roman Macek.

Čtvrtfinále play off extraligy: Slavia Havířov – Fatra Zlín 1:3 (-24, –20, 23, –17)
Rozhodčí: Pecháček, Pavelek, čas: 107 min., diváci: 180, konečný stav série: 1:3.
Havířov: Neusser, Duda, Srkal, Kolář, Holiš, Široký, libero Dohnal – Kramar, Jakubíček, Kotas.
Zlín: Krba, Janouch, Klapal, Sedláček, Kostoláni, Tomáš, libero Obdržálek – Zapletal, Novotný, Mračko.