Slavia Havířov – DHL Ostrava (-18, -17, -22)
Od prvních míčů byl patrný rozdíl mezi oběma celky. Favorizovaní hosté neponechali nic náhodě a ze necelých osmdesát minut si připsali snadné třísetové vítězství.
Domácí se snažili, zkoušeli změnit rytmus, střídali, ale na rozjeté protivníky prostě neměli. Poprvé nehráli pětisetovou bitvu, ale radost z toho určitě neměli.
„Ostravští byli jednoznačně lepší. Dnes vyhrál favorit, který hrál bez chyb. Dobře bránil a přesně útočil. Prostě hrál skoro strojový volejbal. Při této formě Ostravy jsme nárok na úspěch prostě neměli,“ uznal sportovně sílu soupeře trenér Havířova Ivan Pelikán.
Jeho protějšek naopak rozdával spokojené úsměvy. „Hlavně jsme velice dobře bránili. Soupeře jsme měli dobře přečteného a k ničemu ho nepustili. Přiznám se, že jsme čekali těžší zápas, ale jsem samozřejmě rád, že to takhle dopadlo,“ uvedl po utkání ostravský kouč Jaroslav Tomáš. „Když se nám podařilo uhrát pár míčů, tak to havířovské hráče zlomilo a asi si nevěřili, že to mohou zlomit,“ mínil Tomáš.
Havířov: Duda, Zvolánek, Široký, Kramár, Plichta, Kotas – libero: Dohnal. Střídali: Svoboda, Kadlc, Srkal. Trenér Ivan Pelikán.
Ostrava: Zaťko, Mikula, Kubala, Správka, Michalovič, Klapal – libero: Kozák. Trenér Jaroslav Tomáš.
Rozhodčí: Došlík, Blažek, diváků: 500.