Po zápase jste se v tabulce propadli na deváté místo. Je play-off ohroženo?
Myslím si, že nebude problém se do play-off dostat. Pro nás je důležité umístit se na šesté příčce, od které nás dělí pouhé dva body. První dvě místa nejspíš obsadí Liberec a Budějovice. Tyto týmy jsou nad naše síly, s ostatními hrát umíme. Ale samozřejmě, že budeme rádi i za osmé místo, hlavně, že budeme v play-off.

V čem vidíte v této sezóně největší problém vašeho mužstva?
Letos se všichni trápíme s tím servisem, je to jedna z našich slabších činností. Dneska se to proti Zlínu výjimečně nepotvrdilo, ale jindy jsou zápasy v tomto směru hrozné. Servis stále trénujeme, všichni ho umíme, ale na hřišti pracuje hodně psychika a ta nám ho kazí.

Oproti jiným týmům je váš věkový průměr větší, nemáte mladé hráče?
Mladé hráče samozřejmě máme, zatím je to spíše o zkušenostech, které jim na extraligu chybí. Potřebují se rozkoukat a otrkat. Ale myslím, že někteří by už na to mohli být připraveni. Záleží na trenérovi, kdy je postaví do hry.

Vám osobně se herně celkem daří, nemohl byste být třeba kapitánem týmu?
Já jsem blokař. Je lepší, když je kapitán smečař, nahrávač nebo universál. Oni jsou na hřišti celou hru, kdežto místo blokařů chodí na plac libero. Kapitán musí být na hřišti celou dobu a sledovat, co se kolem něj děje. Navíc ta zodpovědnost, to není nic pro mě (smích)…