Trenér Jakub Zvolánek naznačil, že jeho svěřenci nezvládli duel především psychicky. „Po celou dobu utkání jsme nebyli schopni výrazněji udávat směr, soupeř hrál opravdu dobře. V té sestavě, ve které nastupuje, má odehráno již několik sezon, proto bych jej nebral jako vyloženého nováčka, nad kterým se budou automaticky získávat body," upozornil trenér SKV.

I když se domácí trefovali dobře do servisu, našly se momenty, které mohly zápas zlomit ve prospěch Havířova. To by ale museli hosté podat lepší výkon v útočné činnosti. „Ta nebyla tak důrazná jako v předchozích zápasech, což zapříčinilo i naši špatnou hru na bloku. Domácí hráli v útoku lépe," mínil Zvolánek, ale své mužstvo pochválil.

„Kluci bojovali a snažili se. Doplatili jsme spíš na fakt, že jsme se nechtíc ocitli v roli favorita, a ta nám neseděla. My nejsme tým, který by do zápasu měl vstupovat jako favorit utkání, i když se nám vydařil úvod sezony. Ale to bylo dáno tím, že jsme překvapivě porazili Zlín a poradili si doma s Prahou i Odolena Vodou. Pořád jsme především mančaft, který bojuje o play off," upozornil trenér Havířova.

VSK Staré Město – SKV Havířov 3:1 (16, -22, 21, 23)

Rozhodčí: Pecháček, Peloušek. Čas: 103 minut. Diváci: 150.

Havířov: Duda, Srkal, Kotas, Hukel, Kramar, Neusser, libero Dohnal – Holiš, Šoltys, Fajkus. Trenér: Jakub Zvolánek.


#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#