„Škoda, nějaký se dal uhrát," přiznal trenér na havířovské lavičce Ján Hukel. Hru Odolky tvoří, zejména v útoku, trio Burrow, Hýský, Kramar, které se Havířovu nepodařilo uhlídat. „Burrow aktuálně prožívá druhé mládí, Hýský s Kramarem mají sami o sobě velkou kvalitu a tentokrát se k nim přidal ještě Sedlář. Je pravda, že do našeho zápasu Odolka středem moc neútočila, proti nám se jí to dařilo," konstatoval Hukel.

Domácí do zápasu vpadli razantně a za stavu 8:2 si brali hosté oddechový čas. „Vůbec jsme nemohli ze servisu dostat nabuzeného Burrowa. Tomu tam padal skákavý servis, jako už dlouho ne. Načal nás," připustil Hukel. Přesto se jeho týmu podařil návrat do setu, postupně se zvedal.

„Odolce chodil nejen servis, ale také si dokázala přihrát, což naopak nám dělalo problém. A když už jsme přihráli, soupeř byl v poli šikovný. Nahrazovali jsme to velkou bojovností, nicméně první sadu jsme ztratili. Dotáhli jsme se na 20:16, ale nedokázali jsme položit, i když na nás zívala prázdná síť, nebo jednoblok, popřípadě jedna ruka. Vyházeli jsme to do autu, v tom byl zásadní problém," vybavoval si trenér Havířova.

Druhý set podobný scénář zopakoval, proto byli nadále na koni domácí. „Zase jsme se v koncovce nedokázali prosadit v útoku. Až třetí sadu jsme konečně dokázali urvat," oddechl si Hukel. Jenže to bylo také vše.

Ve čtvrtém setu trochu rozhodili hosty rozhodčí. Jambor dostal dvě žluté karty v rychlém sledu. Tu první za to, že měl rozvázanou tkaničku, tu druhou za to, když si ji zavazoval…

„Trápili jsme se v útoku. Nepřehráli jsme jejich servis, a to rozhodlo. Teď musíme jednoznačně porazit Brno," uzavřel Ján Hukel.

Aero Odolena Voda – SKV Havířov 3:1 (19, 19, -23, 14)

Rozhodčí: Velinov, Kostka. Čas: 106 minut. Diváci: 185.

Nejvíce bodů Odolena Vody: Hýský 26, Burrow 14, Kramar 12, Sedlář 11.

Havířov: Jambor 4, Klosterman 9, David 5, Šoltys 11, Neusser 12, Smith 5, libero Dohnal – Holiš, Kutal, Kořistka 2. Trenér: Ján Hukel.