Naopak Zlín si v posledních dnech udělal určitě radostný výlet na severní Moravu. Ve čtvrtek plně bodoval v Ostravě, o dva dny později i v Havířově. „Dneska jsme ten zápas zvládli s přehledem. Pokaždé jsme si vytvořili náskok, který se nám podařilo v jednotlivých setech udržet. S výhrou jsme spokojeni," poznamenal trenér Zlína Roman Macek.

Jeho havířovský protějšek Ján Hukel spokojen být nemohl, ale nijak se z toho „nehroutil". „Samozřejmě, že spokojeni nejsme, ale jedeme dál. Zlín u nás prokázal své kvality, byl lepší a zaslouženě vyhrál. Hlavně proto, že se dopustil méně chyb než my. Vezměte si třeba ty první dva sety, které byly relativně vyrovnané. My jsme v nich udělali čtyři pět chyb, což znamená sedm osm bodů pro soupeře, protože on má pak logicky výhodu servisu. A rozhodující chyby jsme udělali i v závěrech setů," rekapituloval zápas Ján Hukel.

Volejbalisté Havířova (v červeném) podlehli Zlínu 0:3.

Bijí už v Havířově po další porážce na poplach? „Co nám zbývá? Zatnout zuby a makat. V otázce hráčského kádru si už nijak nepomůžeme, musíme to dohrát s tím, co máme k dispozici. Zlín sice nebyl takový kalibr jako Liberec nebo Budějovice, ale pořád je to kvalitní soupeř. Musíme se soustředit na ty hratelnější, které máme v poslední čtvrtině soutěže. Teď jedeme do Prahy, to je mladý tým, se kterým se dá hrát. Máme doma Odolku, což je také hratelný soupeř. Pak jedeme do Brna, další hratelný soupeř. Musíme prostě získat v tom zbytku víc bodů než Ústí (nejvěší a už také jediný soupeř Havířova v boji o záchranu - pozn. red.), abychom nespadli do baráže," uzavřel Hukel.

SKV Havířov – Fatra Zlín 0:3 (-21, -22, -17)

Rozhodčí: Velinov, Grabovský. Čas: 75 minut. Diváci: 160.

Havířov: Jambor 2, Kořistka 10, Kutal 4, Šoltys 12, Neusser 9, Smith 6, libero Dohnal – Holiš, Vičar 1.

Nejvíce bodů Zlína: Kolář 17, Dmitriev a Navláčil po 10.