Svěřenci trenéra Jaroslava Tomáše prohráli 0:3 na sety na palubovce posledního Starého Města. Nejspíš se jim soupeře zželelo a věnovali mu tak vůbec první body v soutěži.

Není divu, že trenér Tomáš byl po utkání nehorázně zklamán. „Nevím, jestli to hráči chtěli udělat napínavější, ale každopádně jeli do Starého Města s tím, že pro výsledek nebude třeba nic udělat. Poslední soupeř zatím všechny zápasy prohrál, a tak si nejspíš řekli, že nám přenechá všechny body a my pojedeme zvesela domů. Mužstvo soupeře absolutně podcenilo," neskrýval zkušený kouč SKV zklamání.

Po napínavé první sadě, kterou domácí urvali poměrem 29:27, hrálo Staré Město s nebývalým elánem, naopak Havířovští kupili chyby, k tomu e jim zranil nahrávač Duda.

Po porážce ztrácejí Havířované už osm bodů na osmé Benátky a právě na jejich palubovku nyní zajíždí. „Máme nějaký cíl, o který se snažíme, ale s podobným přístupem jako ve Starém Městě na něj můžeme klidně zapomenout," varuje Jaroslav Tomáš.

Havířov bude muset po nečekané ztrátě získat body někde, kde se s nimi moc nepočítá. Jinak se ho play-off týkat nebude.

Hardman Staré Město – SKV Havířov 3:0 (27, 16, 20)

Rozhodčí: Gall, Antušák. Čas: 83 minut. Diváci: 70.

Nejvíce bodů St. Města: Kobolka 15, Koláček a Kment po 10.

Havířov: Duda 2, Holiš 10, Mikoška 2, Šoltys 7, Hukel 5, Meehan 11, libero Dohnal – Adamík 1, David, Neusser 3, Fajkus 1. Trenér: Jaroslav Tomáš.

Další zápas hraje Havířov v sobotu v Benátkách nad Jizerou.