Po absolvování náročné dvouměsíční letní přípravy v rámci fyzické a herní kondice se děvčata vrhla do víru mistrovských zápasů. Pro juniorky, které už třetím rokem hrají špici své soutěže, bude letošní sezona o to složitější, že tým opustily jeho několikaleté opory. Zároveň došlo ke změně trenérské dvojice, když otěže družstva po svém bratrovi převzal jako hlavní trenér Stanislav Koupil.

Před ním vyvstaly dva hlavní úkoly. Doplnit místo asistenta a následně doplnit hráčský kádr. „Nešlo jen o doplnění kus za kus, museli jsme přivést hráčky, které by kvalitativně nahradily odcházející děvčata a byly posilami," přiblížil Stanislav Koupil, který si k týmu přizval svého bratra Bedřicha. Ten děvčata i soutěž dobře zná, ostatně, vedl je šest let, takže spolupráce se jevila naprosto logicky.

Prioritou klubu pro letošní sezonu je opět postup do kvalifikace juniorek o první ligu, která se v poslední sezoně nepovedla, zato loni ano. „Zároveň bychom se chtěli kvalifikovat do hlavní soutěže Českého poháru, tedy mezi posledních čtyřiadvacet družstev a zde se prezentovat nejlepším možným výsledkem," stanovil cíle Stanislav Koupil.

Spolu s bratrem, nově tedy trenérským kolegou, se pustili do práce. „V rámci finančních možností klubu jsme oslovili šest hráček z okolí, které typologicky zapadaly do našich představ o nově se tvořícím týmu," přibližoval Bedřich Koupil.

Zároveň zalovili i ve vodách vlastního klubu a z týmu kadetek vytáhli nahoru dvě děvčata, která splňovala potřebná kritéria. Další dvě hráčky budou alternovat v týmu kadetek i juniorek.

„V dubnu a květnu jsme s holkama absolvovali přípravný kemp, kde hráčky spolkly spoustu tréninkových jednotek. Kemp vyvrcholil turnajem v polském Rybníku, kde jsme skončili druzí," přiblížil Bedřich Koupil.

Po něm oběma bratrům vykrystalizovala sestava, která vstoupila poslední zářijový den do krajského přeboru juniorek. Na domácí palubovce přivítaly mladé volejbalistky soupeře z Ostravy-Poruby a i když ještě stále byla občas cítit z projevu týmu lehká nesehranost, nedala děvčata soupeři žádnou naději a dvakrát vyhrála jasně 3:0.

Následující kolo čekal karvinský tým českotěšínský Slavoj, který je doma obvykle silný, ale Karviňanky byly na vítězné vlně a opět dvakrát hladce vyhrály 3:0.

Do třetice zavítaly volejbalistky VK na palubovku nováčka z Bruntálu, ale i zde byly stoprocentní a vyhrály dvakrát 3:0.

„Zatím jsme první s plným počtem bodů, ale je to jen začátek a nic nepřeceňujeme. V domácím prostředí bychom chtěli našim příznivcům nabídnout kvalitní podívanou. Chtěli bychom je proto pozvat v sobotu na náš další domácí dvojzápas. Byli bychom rádi, kdyby fanoušci podpořili naše kadetky i juniorky, které hrají zrovna tuto sobotu dvakrát po sobě," pozval fanoušky volejbalu do tělocvičny na ZŠ Družby Stanislav Koupil. Kadetky hostí tým Českého Těšína (9.00), juniorky pak Starou Bělou (11.00).