Klub, jenž se orientuje na ženský volejbal, vstupuje do nového ročníku s téměř kompletní mládežnickou základnou. „Opět se nám podařilo sestavit skoro kompletní věkovou pyramidu, schází jen mladší žačky, ale ty nám do příští sezony dorostou z děvčat, kterých máme v přípravce aktuálně dostatek. Kéž by to vydrželo,“ přeje si René Kempný, místopředseda klubu.

Po delší odmlce se do soutěže v krajském přeboru vrací i tým žen. Je složen z odchovankyň klubu VK Karviná a z hráček bývalého Slezanu Orlová, které projevily zájem pokračovat v kariéře v Karviné.

„Zároveň budou v týmu alternovat i hráčky juniorského celku, pro které je to zkušenost s dospělým volejbalem,“ doplnil Kempný. Tým trenérsky povede Bedřich Koupil, předseda karvinského klubu.

Karel Plíhal. Ilustrační foto.
V Karviné vystoupí Karel Plíhal

Juniorky povede trenérská dvojice René Kempný – Ivan Krajča. Přáním všech je, aby se družstvu po delší době zase povedlo uspět v kvalifikaci. „Dáváme si ale postupné cíle. Nejprve bude potřeba uspět v krajském přeboru, abychom se do té kvalifikace vůbec dostali. Jádro družstva tvoří devět kadetek z minulého ročníku, které měly solidní sezonu, a i tady k nám přišlo pár děvčat z Orlové, takže čekáme dobrou sezonu,“ vyjádřil přesvědčení Kempný.

Kadetky se, podobně jako jejich starší kolegyně z týmu juniorek a žen, zapojí do bojů v krajském přeboru. Trenérka Kateřina Pomahačová bude mít tým složený z bývalých starších žaček a zároveň bude dávat šanci současným hráčkám z týmu starších žaček.

Žačky trenérky Kateřiny Pomahačové si opět vyzkouší Český pohár.Zdroj: Martin Ruščin

V poslední sezoně dosáhla trenérka se svými děvčaty výborných výsledků. Vůbec poprvé v historii klubu VK Karviná se družstvo zúčastnilo Českého poháru žaček, nejvyšší soutěže v této věkové kategorii, která je rozdělena do výkonnostních skupin. V Karviné dokonce proběhly dva podniky této soutěže. „Pro tuto sezonu usilujeme znovu o to, aby se u nás jeden z turnajů Českého poháru odehrál,“ prozradil Kempný.

Radost z volejbalu bude prožívat i družstvo přípravky, což jsou nejmenší děvčátka do třetí třídy základních škol.

Když už jsme u nich, tréninky přípravky probíhají každé pondělí a středu na ZŠ Mendelova od 16 hodin pod vedením trenérské dvojice Gabriela Mojáková – Aleš Pryšč, kam jsou případné nové zájemkyně srdečně zvány. „Kdo chce, může se na trénink s rodiči dostavit, podívat se, jak probíhá, a když se bude děvčatům volejbal líbit, mohou se k nám přihlásit,“ dodal Kempný.

Jedním z mladíků, kteří dostali šanci v poháru, byl Ukrajinec Ivan Želizko.
Fiasko v domácím poháru! Karviná doma vypadla se Žižkovem
Hokejbalisté poprvé v sezoně prohráli.
Hokejbalisté narazili čelně do „autoskla“