Jedná se o mezinárodní turnaj smíšených družstev, na který přijíždějí pravidelně slovenské a polské týmy, aby změřily síly s nejlepšími českými družstvy.

Letos se šestnáct nejlepších družstev z Česka, Polska a Slovenska setkalo ve Frýdku-Místku, kde bojovala o jedinečné, ručně vyráběné poháry z dílny Andrzeje Batorského a o prestižní pohár vítězů.

Účastníci akce smíšených volejbalových družstev.
Smíšená volejbalová družstva? Dlouhá tradice!

Ten pro letošní rok zůstává v držení domácího teamu Perfect Team BVK, který po dvou neproměněných finále v minulých letech konečně vybojoval příčku nejvyšší.

Na druhém místě se umístilo družstvo z Bratislavy Geriatria a třetí příčku po napínavém boji s týmem Ruce Rve z Drásova získal vítěz celostátního finále AVL, brněnské družstvo KIA ORA.

Volejbalový turnaj R22 Cup.Zdroj: Ivo Stejskal

Individuální ocenění pro nejužitečnější hráčku a hráče turnaje udělované kolektivem rozhodčích získali letos Barbora Forgáchová (Geriatria) a potřetí v řadě Tomáš Jambor (Perfect Team BVK).

Letošní cenu Miss sympatie, na žádost ženského tria rozhodčích, netradičně získal muž, a sice nejusměvavější a nejveselejší hráč turnaje Rudy Dedič (Geriatria).

Turnaj volejbalových mixů.Zdroj: Ivo Stejskal

Individuální ceny přidělovali a na herní pravidla dohlíželi rozhodčí z Krajského volejbalového svazu Karviná Michaela Cigánová, Kateřina Capáková, Gábina Burgertová a Petr Fic.

Úspěšná výprava karvinských boxerů. Josef Slepčík (zcela vpravo) má bronz, vedle něj zlatý Ladislav Plachetka a v červeném taktéž mistr republiky Alexandr Illek.
Boxeři Baníku byli mimořádně úspěšní

Turnaje mixových družstev nejsou možná běžnému sportovnímu fanouškovi tak známé, ale organizují se už dlouho. „Na amatérské úrovni se takto hraje několik republikových podniků. Existují i dlouhodobé soutěže jako třeba právě Amatérská volejbalová liga (AVL) nebo Beskydská liga," přiblížil ředitel turnaje Radim Zym z Beach Volleyballu Karviná.

Letošní podnik se uskutečnil i díky významné podpoře statutárního města Karviná, byť se konal v nedalekém Frýdku-Místku.

Vítězný tým hrál ve složení: Radim Zym, Tomáš Jambor, Jakub Bohačík, Pepa Drozd, Přemysl Kubala, Sylwester Piotrowicz, Patryk Węziński, Kamila Červenková, Jiřka Kubešová, Magdalena Jaszkowska.

Házenkáři Karviné s pohárem pro mistry republiky.
Házenkáři to dokázali! Jsou mistry republiky!