The Callisto Protocol

The Callisto ProtocolThe Callisto ProtocolZdroj: se svolením společnosti Krafton

Jedná se rozhodně o silně nepříjemnou hororovou hru, ovšem také o jednu z nejočekávanějších záležitostí na videoherním trhu letošního roku. Svůj oficiální trailer i krátký gameplay The Callisto Protocol již vydalo, nyní přidalo další tříminutovou ukázku přímo ze hry. V roce 2320 se na jednom z Jupiterových měsíců Callisto nachází trestanecká kolonie a hráč se v roli jednoho z vězňů Jacoba Leeho pokusí dostat na svobodu a hlavně přežít.

Zdroj: Youtube

Celá věznice se totiž propadla do naprostého chaosu zapříčiněného útokem krvežíznivých mutantů a Jacoba tak čekají nástrahy v podobě brutálních soubojů se zrůdami i nepřívětivé prostředí samotné věznice. Jedná se o hru, která rozhodně není pro slabé nátury a jistě postraší i ty nejotrlejší hráče. Oficiálně hra vyjde 2. prosince tohoto roku na PC i herní konzole současných i minulých generací.

Zdroj: Youtube

The Lords of the Fallen

The Lords of the FallenThe Lords of the FallenZdroj: se svolením společnosti CI Games

Na pokračování takřka stejnojmenné hry z roku 2014 se můžeme těšit až v příštím roce, každopádně už nyní se vývojáři z Hexworks vytasili s trailerem. Výpravné RPG s takzvanými „souls-like“ prvky nás zavede do smyšleného světa, kde se budou vraždit bohové a nastavovat nový řád věcí. Hra bude hlavně postavená na bojích s bossy a lze předpokládat složitější herní mechaniku. Oproti předešlému dílu by měl svět být mnohonásobně větší a vzhledem k tomu, že se po každé smrti postavy (kterých jistě v průběhu hráči zažijí mnoho) bude muset hrdina probojovávat zpět do světa živých, tak lze předpokládat desítky a desítky hodin hraní. Hra vyjde na PC, Playstation 5 a Xbox Series X a S.

Zdroj: Youtube

Dune: Awakening

Po zfilmování prvního dílu z nové série Duny se doslova roztrhl pytel s videoherními a deskoherními adaptacemi stejnojmenné ságy. Krom toho, že se plánuje strategie Dune: Spice Wars, která by měla vyjít příští rok, nyní se na Gamescomu poprvé představil trailer k survival MMO hře ze stejného světa. Zatím ke hře Dune: Awakening nemáme žádné potvrzené zprávy a lze tak pouze spekulovat, o čem vlastně bude. Vizuálně ale bude mít hodně blízko k nejnovější filmové adaptaci a je jasné, že se pokusí svést na momentálním trendu. Zkrátka, koření musí proudit.

Zdroj: Youtube

Hogwarts Legacy

Hogwarts LegacyHogwarts LegacyZdroj: se svolením společnosti Avalanche Software/ Warner Bros. Interactive Entertainment

Milovníky světa Harryho Pottera jistě potěší, že dlouho plánovaná hra se i přes zpoždění konečně blíží svému vydaní. K Hogwarts Legacy vyšlo již několik trailerů a není tak žádnou velkou novinkou, že se bude jednat o hru s otevřeným světem, ovšem zasazeným do konce 19. století. Harryho, Brumbála, Grindenwalda nebo smrtijedy tak nelze čekat, jednat se bude o zcela originální příběh, ve kterém bude záležet pouze na samotných hráčích, jakou cestou se budou ubírat.

Zdroj: Youtube

Krom ale samotné výuky v Bradavicích a volném pohybování se po školních pozemcích budou jednotlivé postavy rozmotávat tajemné kouzelnické spiknutí na pozadí probíhající Skřetí rebelie. Nový trailer nastiňuje příběh jedné z postav a ukazuje, že si ve hře půjde zvolit i temnou cestu černé magie. Hogwarts Legacy se oficiálně dostane na trh 23. února příštího roku na PC a herní konzole současných i minulých generací.

Zdroj: Youtube

Goat Simulator 3

Goat Simulator 3Goat Simulator 3Zdroj: se svolením společnosti Coffee Stain

Už jste si někdy v životě řekli, jaké to asi je žít jako koza? Pokud ne, tak pravděpodobně patříte mezi mentálně zdravou část lidské populace, ovšem pokud odpověď zní ano, tak není třeba nijak zoufat. Třetí díl bláznivého kozího simulátoru vám v tomto směru splní i ty nejbizarnější sny a můžete si být jistí, že nebudete jediný, komu z toho půjdou rohy kolem.

Zdroj: Youtube

Vývojáři z Coffee Stain konečně ukázali krátkou herní ukázku, ve které půjde v kozí podobě například řídit auto, hrát fotbal nebo laserem zvětšovat lidem hlavu. Vesele devastovat celé město v doprovodu dalších rohatých přátel by mělo jít už od 17. listopadu tohoto roku na PC, Playstation 5 a Xbox Series X a S.

Zdroj: Youtube

Lies of P

Lies of PLies of PZdroj: se svolením společnosti Neowiz Games

Příběh o Pinocchiovi zná asi každý, ať z disneyovské adaptace nebo z originální předlohy Carla Collodiho. Právě na počest italského spisovatele vznikla tato videoherní adaptace. Namísto veselé loutky s rostoucím nosem ovšem vývojáři z Neowiz Games udělali z Pinocchia mechanismus s bojovými schopnostmi snažící se v krutém a temném světě získat lidskou podobu. Pro tu bude muset často bojovat, lhát, plnit hlavolamy a odkrývat tajemství minulosti. Této RPG hry se „souls-like“ prvky se ovšem budeme moci dočkat až v roce 2023 na PC, Playstation 5 a Xbox Series X a S.

Zdroj: Youtube

High on Life

High on LifeHigh on LifeZdroj: se svolením společnosti Squanch Games

Ve spolupráci s tvůrci dnes již kultovního animovaného seriálu Rick a Morty vznikla komediální střílečka ze světa plného absurdit a mluvících zbraní. Nyní se v ukázce lze podívat na první souboj s bossem a na základní herní mechanismy. V roli nezacvičeného lovce odměn se hráči pokusí zničit mimozemský drogový kartel a osvobodit přátele ze zajetí.

Zdroj: Youtube

Střílečku z pohledu první osoby budou doprovázet motivační řeči, vulgarismy a jiné průpovídky zbraní, které u sebe budou hráči nosit. High on Life si půjde zahrát už 25. října letošního roku a pro milovníky toho nejpodivnějšího humoru se bude jistě jednat takřka o povinnost, pokud mají doma Xbox X/S, Xbox One nebo výkonný počítač.

Zdroj: Youtube

Dead Island 2

Dead Island 2Dead Island 2Zdroj: se svolením společnosti Dambuster Studio/ Deep Silver

Největší překvapení si jako vždycky Gamescom nechal úplně na konec. Od prvního dílu Dead Island uběhlo 11 let a pokračování se nejdříve plánovalo na rok 2015. Zanedbatelné zpoždění v podobě 8 let se vývojáři z Dambuster Studios pokusili fanouškům vynahradit plnými doušky, a proto krom klasického traileru ke hře rovnou přidali také gameplay.

Zdroj: Youtube

Jednat se bude podobně jako u předešlého dílu o krvavě brutální 3D akční survival hru z prostředí zombie apokalypsy. Nebudou ale samozřejmě chybět typické humorné prvky a tedy oproti například Dying Light nebo již zmíněné The Callipso Protocol bude mít Dead Island 2 mnohem „přívětivější“ atmosféru. Hra spatří světlo světa už 3. února příštího roku a zahrát si jí půjde na PC a konzole současných i minulých generací.

Zdroj: Youtube