Více k tématu Deníku řekla vedoucí odboru rozvoje magistrátu Martina Šrámková.

Jak byste laikovi přiblížila Business Gate? Co si pod tímto názvem představit?

Jednoduše lze Business Gate (BG) označit jako kontaktní místo pro každého, kdo má podnikavého ducha. Víte, co chcete dělat, ale nevíte, jak začít. Potřebujete poradit, jak založit firmu, ale nemáte dostatek informací. Pak je tady Business Gate, kde potřebné informace dostane. BG je multifunkční centrum, kde zájemce o podnikání může pod jednou střechou získat: podnikatelskou adresu, konzultantské a odborné poradenské služby a především podnikatelské impulsy.

Business Gate bude umístěn v centru města v Poštovní ulici 615/9, kde budou k dispozici moderně vybavené kanceláře a jednací místnosti ke krátkodobému využití. Každý zájemce bude moci tyto služby využít bezplatně. BG rovná se podpora zájmu o podnikání.

Komu je Business Gate určen?

Business Gate tady bude pro všechny, kdo mají zájem začít podnikat, případně se chtějí nechat inspirovat nápady jiných lidí. Zkrátka ať přijde každý, kdo chce něco dělat, ale neví, jak na to. Přestože je projekt primárně zaměřen na absolventy středních a vysokých škol, budou moci přijít i nezaměstnaní vzdělaní lidé.

Odkdy bude tento projekt fungovat a kolik zaplatí ten, kdo se do něj bude chtít zapojit?

Přesný termín otevření Buseness Gate není zatím stanoven. Připravujeme žádost o dotaci a rekonstrukci objektu magistrátu, takže někdy ve druhém pololetí roku 2015 startujeme. A zapojit se může každý s podnikavým duchem a aspoň s představou, co by rád dělal.