Automobilka Huyndai neuvede příští rok na český trh žádný nový "velkoobjemový" model. Vyplývá to z vyjádření představitelů tuzemského zastoupení pro Automix.cz a Deník během pražské výstavy e-Salon.

"Bude to takový lehký odpočinek před náporem v roce 2023," uvedl produktový a marketingový ředitel Hyundai Česká republika Marek Trešl.

Pojistku na pohřeb žehem uzavřela paní Ludmila v roce 1961.
Zapomenutá pojistka žehem vrátila ženě úsměv a připomněla jí mládí

Počítá se v zásadě pouze s uvedením nového velkoprostorového vozu Staria (prohlédnout si ho můžete v naší fotogalerii). Je to opravdu velké auto. Staria měří na délku 5253 milimetrů, je široká 1997 milimetrů a má rozvor 3273 milimetrů. Výška je rovné dva metry. V případě zájmu o užitkovou verzi budou mít živnostníci, řemeslníci a přepravní firmy k dispozici nákladový prostor s objemem téměř pět metrů krychlových.

Hyundai bude pokračovat také v rozšiřování portfolia svých elektromobilů. Stávající modely doplní sedan Ioniq 6. Jeho produkční podoba je zatím utajovaná.

Letos korejská značka uvedla na trh poměrně širokou škálu novinek. Například lze zmínit malé městské SUV Bayon, sportovní model Kona N nebo elektrický crossover s pozoruhodným designem Ioniq 5.

Jacek Piotr Jaworek může být ozbrojený a nebezpečný.
Policie pátrá po Polákovi, ten měl zabít tři lidi. Dvě stě kilometrů od Ostravy

Byť zatím automobilka plány na rok 2023 nezveřejnila, z obvyklých cyklů obnovy jednotlivých modelů lze vyvodit, že se představí další generace vozu i30 a také středního SUV Kona. "Í třicítka" se zcela jistě bude opět vyrábět v tuzemské továrně v Nošovicích, totiéž by mělo platit také o Koně. Tam se již nyní montuje elektrická varianta tohoto vozu, která bude jistojistě nahrazena novou generací. Ze stejného místa by ale nově měly vyjíždět za zákazníky také Kony s konvenčním pohonem.