Již nyní v březnu odstartuje automobilka Hyundai výrobu nového modelu Kona Electric na české půdě. Závod plánuje vyrobit během prvního roku 30 tisíc elektrických vozidel. 

Ilustrační foto.
Zdravotní ústav v Ostravě testuje pět lidí na koronavirus

„Se zahájením výroby vozů Kona Electric v závodě HMMC společnost Hyundai dále upevňuje své postavení předního poskytovatele řešení elektromobility v Evropě,“ řekl Dong Woo Choi, prezident a generální ředitel společnosti Hyundai Motor Europe.

Také baterie budou dodávány z Evropy. To zaručí stabilitu dodávek s kratší vzdáleností do závodu a také pevně dané množství baterií potřebných pro výrobu. Speciálně pro elektromobil pak vznikla nová fáze výroby zahrnující skladování a instalaci elektrických baterií. Byl vytvořen nový sklad s vlastní distribucí uvnitř závodu s automatizovanými roboty dodávající baterie na nově uspořádanou montážní linku. 

Hyundai v březnu odstartuje výrobu vozu Kona Electric na české půdě. Foto: HyundaiZdroj: Deník / Michal Sedlák

Na trh bude uveden také nový Hyundai i30, a to v elegantnější, bezpečnější a hospodárnější formě. Ten měl být představen na autosalonu v Ženevě, který však byl kvůli strachu z koronaviru zrušen.

„Nový model i30 uspokojí požadavky našich zákazníků, přestože je i nadále nabízen za atraktivní ceny. Jeho kouzlo je opravdu univerzální,“ říká Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident společnosti Hyundai Motor Europe, odpovědný za marketing a produkt. 

Kromě vozového parku se Hyundai bude zabývat také projektem Dobrý soused, ve kterém letos podpoří vybrané projekty v okolních obcích částkou 700 tisíc korun.

Letošního setkání v rámci programu Dobrý soused se zúčastnili starostové a starostky třinácti obcí (Dobrá, Dobratice, Dolní Domaslavice, Dolní Tošanovice, Horní Domaslavice, Horní Tošanovice, Nižní Lhoty, Nošovice, Pazderna, Raškovice, Třanovice, Vojkovice, Vyšní Lhoty). Každé z nich věnuje společnost HMMC 50 tisíc korun. Podpoří tak tamní sportovní, kulturní a spolkový život. 

Obce Vyšní Lhoty a Horní Tošanovice navíc dostanou peněžní podporu v projektu Dobrý soused společně, a to na revitalizaci kulturního areálu Kamenité a přírodního koutku pro děti. Do obou akcí se zapojí i zaměstnanci nošovické automobilky.

„Jsme rádi, že můžeme sousední obce podpořit a upevnit tak vzájemné přátelské vztahy. Společenská odpovědnost je důležitou součástí naší firemní kultury. Chceme být tím pravým partnerem pro společnou budoucnost,“ řekl v rámci setkání prezident HMMC Donghwan Yang.

Nošovický starosta Jiří Myšinský oceňuje, že společnost HMMC rozděluje obcím peníze na jejich aktivity už dlouhodobě: „Využíváme to jednak k podpoře činnosti našich spolků, aby poznaly, že společnost HMMC působí u nás v Nošovicích, ale také na ekologické projekty, jako je výsadba stromů.“ 

Žena svého partnera přímo v soudní síni poprosila o odpuštění, kterého se jí dostalo.
PODÍVEJTE SE: Žena jednoho partnera zavraždila, další dva se pokusila zabít