Odběrové místo je v českotěšínské nemocnici v provozu třikrát týdně, vždy v pondělí, středu a pátek. Dopolední čas od 9.00 do 12.00 hodin je určen pacientům indikovaným s žádankou od praktického lékaře či Krajského hygienické stanice. Od 12.00 do 13.00 hodin jsou vyšetřováni samoplátci.

V parku Adama Sikory v Českém Těšíně čeká už skoro dva roky na opravu dřevěný mostek u jezírka.
Lávka v legendárním těšínském parku dál chátrá. Není potřebné dřevo

Odběr vzorku pro antigenní testování probíhá stejně jako u PCR vyšetření výtěrem z nosohltanu. Další výhodou antigenního testování je rychlost dodání výsledku, který má klient k dispozici na místě během 15 až 20 minut.

„Na rozdíl od molekulárního PCR testu, který detekuje genetický materiál z viru, se antigenní testy orientují na zjištění tzv. antigenu, tedy proteinového obalu virové částice COVID-19. Antigenní test, stejně jako test PCR, odpovídá na otázku, zda je testovaná osoba v okamžiku provedení vyšetření infikována,“ říká Ing. Tomáš Hájek, obchodní ředitel Laboratoří AGEL.

Zájemci se mohou objednávat na webu covid.agel.cz. Cena antigenního testu pro samoplátce je 590 korun, cena PCR testu pro samoplátce je 1900 korun. V ceně je u obou služeb zahrnuto také vystavení certifikátu v anglickém jazyce.

Ilustrační foto
Kino na hranici: Začíná týden filmů on-line