Ve spolupráci s Nadací OKD proto rozjela program Nová šichta, jehož cílem je usnadnit odcházejícím zaměstnancům hledání nové práce nebo založení vlastního podnikání.

Program je určen pro odcházející zaměstnance OKD, kteří se aktivně zajímají o svou budoucnost a chtějí i nadále zabezpečit sebe a svou rodinu. „Řada pracovníků, pro které bohužel kvůli padajícím cenám uhlí a očekávanému snížení objemu těžby v dalším období nemáme uplatnění, je velmi šikovných a pracovitých. Chceme jim nyní podat pomocnou ruku a poskytnout informace a zázemí, aby se mohli rozhodnout o své další budoucnosti," uvedl výkonný ředitel OKD Dale Ekmark.

Podle manažerky programu Lucie Vávrové bude stát program Nová šichta na dvou základních pilířích S Nadací za prací a Podpora podnikání.

„Hlavním záměrem pilíře S Nadací za prací je nabídnout odcházejícím lidem pomoc při hledání nového zaměstnání. Skrze sérii školení, sepsání životopisu, přípravné pracovní pohovory, rekvalifikační kurzy a sociálně-psychologické poradenství budou profesionálové z Nadace OKD pomáhat zaměstnancům nalézt na trhu práce nové příležitosti," říká manažerka programu S Nadací za prací Michaela Kühtreiberová.

Druhý pilíř se zaměřuje na podporu živnostníků a malého a středního podnikání. Chce pomoci odcházejícím zaměstnancům realizovat jejich nápady a úspěšně založit živnost či začít podnikat. Řešení situace odcházejících zaměstnanců OKD bude probíhat v úzké spolupráci s odborovými organizacemi, Ministerstvem práce a sociálních věcí, Úřadem práce, agenturou CzechInvest a oborovými sdruženími, jako je například Svaz průmyslu a dopravy ČR.