Vyhledávaný rodinně sportovní areál uprostřed Oderských vrchů Heipark Tošovice naplno otvírá své brány. Destinace s řadou adrenalinových atrakcí ze začátku fungovala vinou koronavirové pandemie v omezeném režimu. Pozitivní zpráva přichází na sobotu,  otevřeny budou téměř všechny atrakce, včetně bobové dráhy. 

Radomír Golas zasvětil velkou část svého života folkloru.
Folklorista Radomír Golas věnoval svou sbírku lidových písní a tanců Frenštátu

Provozovatelé Heiparku mají pro návštěvníky připraveno hned několik novinek. Tou největší je cyklistický trail adrenalinová pecka pro vyznavače MTB. „Trail ještě v sobotu otevřen nebude, ten spustíme o něco později, ale s plnou parádou. Cyklisty bude nahoru tahat lanovka,“ prozrazuje ředitel areálu Bohuslav Kubový. Co si můžeme pod názvem cyklistický trail představit? V kostce řečeno sjezd na kole terénem lesa s kopce dolů. Připraveny budou dvě tratě.

„Jedna extrémní, pro ty zdatnější, a jedna zelená, která je určena pro rodiny s dětmi,“ objasňuje ředitel Heiparku. S tím, že v budoucnu bude tratí více. Půjčovna na tento druh sportu není ale zatím k dispozici.

První návštěvníci do Tošovic dorazili 11. května. „Otevřeli jsme okénko s občerstvením. Pro návštěvníky je připravena terasa. Stoly máme rozmístěny s odstupem. Totéž platí i o posezení mimo terasu,“ přibližuje šéf Heiparku. „Škoda jen, že nám nepřálo počasí, teplota se propadla a moc lidí nepřišlo. Věřím, že o víkendu se to ale změní, a návštěvníci si k nám najdou cestu,“ je Kubový optimistou. 

Ilustrační foto.
Žena z Novojičínska je podezřelá z šíření nákazy Covid-19, nyní je ve vazbě

Do větších obrátek by se měl život v Heiparku rozjet od pětadvacátého května. „Otvíráme hotel, restauraci, vše v plné míře,“ konstatuje Kubový. „Máme nový jídelní lístek. Myslím si, že na návštěvníky čekají gastro pochoutky. Milovníci jídla si přijdou na své,“ zve ředitel Heiparku.

Nedílnou součástí Heiparku je i přírodní koupaliště. „Samozřejmě, že jeho otevření se odvíjí od vývoje počasí a také od toho, jaká budou pravidla. V sezoně máme návštěvnost na koupališti někdy i okolo tisícovky návštěvníků. Nedokáži si představit, jak bychom dokázali selektovat určitý počet osob, které by byly vpuštěny. Uvidíme, co přinesou další nařízení a podle nich se budeme muset zařídit,“ míní Bohuslav Kubový.

Koronavirová pandemie areál Heiparku zavřela, nicméně uvnitř je stále velmi rušno, například nahoře u restaurace Heikalka probíhá výstavba krytého bazénu. 

Kapela Mirai uspořádala první největší živý autokoncert v České Republice který se uskutečnil v Dolní Oblasti Vítkovic, 15. května 2020 v Ostravě. Organizátoři uvedli že celková kapacita 500 aut byla vyprodána.
PODÍVEJTE SE: První autokoncert v Ostravě, auta i lidé tančili v rytmu Mirai

„Chceme areál posunout o level výše. Krytý bazén bude mít teplou vodu a bude na bázi relaxačního, jak jinak, než pro celé rodiny, připravujeme i saunový svět i dráhy na bowling,“ prozrazuje Bohuslav Kubový. Tahle novinka by mohla být návštěvníkům k dispozici příští rok.

K TÉMATU

TĚŽKÁ DOBA

V Heiparku zatím zažívají nejtěžší období ve své historii. „Máme za sebou dva extrémy. Tím prvním byla špatná zima, kdy jsme měli nejhorší podmínky na lyžování v historii. Teď, když jsme chtěli naplno spustit letní sezonu, ochromila svět koronavirová pandemie,“ končí povídání šéf Heiparku.

Náměstek hejtmana Jiří Navrátil se stal také součástí týmu, který přímo předával ochranné prostředky poskytovatelům sociálních služeb.
Náměstek hejtmana MS kraje Jiří Navrátil: Propojení oblastí je jedinečné
Vítězný snímek Lyridy z Lyry, publikovaný v NASA.
Úspěch českého fotografa. Snímek Petra Horálka publikovala americká NASA