"Je to pro nás důležitá investice - kromě nové linky na plechovky budeme muset v Nošovicích vybudovat i další skladovaci prostory. Kapacita linky bude 60 tisíc plechovek za hodinu,” prozradil na Colours of Ostrava šéf Plzeňského Prazdroje Grant Liversage.

Železniční přejezd ve Studénce. Ilustrační foto.
Nebezpečný přejezd ve Studénce: nahradí ho nový podjezd

Do plechovek by se měl v Nošovicích stáčet především Radegast a Birell - tedy značky, jejichž spotřeba roste. Když bude potřeba, může se ale nová linka využít i pro značky Gambrinus a Kozel, které rovněž patří pod Plzeňský Prazdroj. Ten doteď plnil pivo do plechovek pouze ve svých pivovarech v Plzni a v Šariši na Slovensku.

"Teď musíme dokončit fázi příprav a začít stavět, abychom mohli novou linku uvést do provozu před létem 2020. Prázdné plechovky pro plnění našim pivem budeme dovážet z Polska," uvedl dále Grant Liversage.

První várka piva byla v nošovickém pivovaru Radegast uvařena 3. prosince 1970. Na rok 2020, kdy bude mít padesáté výročí od založení, nechystá pivovar jen spuštění nové linky, ale i nejrůznější akce pro veřejnost. "Na programu už pracujeme, zatím je ale ještě brzy ho blíže představovat," řekl Marek Grabovský, manažer značky Radegast.

Amber Galloway Gallego (USA) - tlumočnice hudebních koncertů do znakového jazyka na snímku z festivalu Colours of Ostrava 2018
Amber Galloway Gallego na Colours tlumočí koncerty do znakové řeči