„Nejprve musí dojít k převedení „zdravé části“ OKD – tj. provozních aktiv, zaměstnanců, smluv atd. do dceřiné společnosti OKD Nástupnická, a.s., která k tomuto účelu byla loni v březnu založena.  Následně se novým majitelem této firmy stane společnost Prisko, která na základě smlouvy za částku cca 80 milionů korun odkoupí 100% akcií,“ řekl Deníku mluvčí OKD Ivo Čelechovský.

Jak známo, mezi části reorganizačního plánu patří i útlum jednotlivých dolů s výhledem do roku 2023. „Nicméně, nový vlastník má v souladu s reorganizačním plánem právo přehodnotit provozní priority firmy a tyto revidovat. Odpověď na otázku, jak bude vypadat útlum dolů v letošním roce, tedy bude možná až po převzetí OKD Nástupnické společností Prisko. Reorganizace ale není o hromadném a rychlém zavírání dolů a masivním propouštění lidí. Od nové společnosti se právě naopak očekává, že bude aktivní, funkční, aby mohla rentabilní těžbou a prodejem černého uhlí hradit závazky, které má vůči věřitelům,“ uvedl dále mluvčí OKD.

V současné době v OKD pracuje asi 9,5 tisíce zaměstnanců, přičemž asi 2,5 tisíce jsou zaměstnanci dodavatelských společností. Firma ale i tak nadále pořádá náborové aktivity pro nové zaměstnance. „Je to proto, že na trhu práce je akutní nedostatek specializovaných hornických profesí. Proto stále poptáváme nové horníky do rubání a příprav a dále důlní zámečníky a elektrikáře, kterým nabízíme náborový příspěvek a celou řadu dalších výhod,“ vysvětluje dané kroky Ivo Čelechovský. Vloni tak společnost přijala okolo 220 nových lidí, náborovou kampaň chystá i pro rok letošní.

„Smyslem reorganizačního plánu je v maximální možné míře rentabilně těžit a prodávat černé uhlí. S tím úzce souvisí i personální politika OKD. Celá řada našich zaměstnanců každoročně odchází do řádného předčasného hornického důchodu. Mnoho horníků nesmí s ohledem na tzv. dobu expozice a počet odpracovaných směn v podzemí dále pracovat.  Vedle toho evidujeme i zaměstnance, kteří dobrovolně společnost OKD opouštějí ze zdravotních nebo osobních důvodů. A právě tyto kapacity musíme s ohledem na plán těžby zajistit, aby odcházející zaměstnance nahradili. Kdyby OKD před sebou nemělo jistou další budoucnost, rozhodně bychom to nedělali,“ tvrdí závěrem mluvčí OKD.

Požární hlásiče jsou jednou ze současných novinek, které nabízí karvinský Senior Point. Služen zde senioři najdou mnohem více.
Senior Point nabízí požární hlásiče, poradenství i internet