Velmi oblíbená je mezi cyklisty, což se potvrdilo i během naší sobotní návštěvy. Je vyhlášena především svými jídly, zejména žebry a koleny.

A aby ne, objekt má od radnice pronajatý známý majitel řeznictví ze sousední čtvrti. Ten několik let nepoužívanou smuteční síň a venkovní prostranství upravil. Pamatoval i na dětí, pro které jsou určeny hrací koutky.

„Lidé chodí hlavně na jídlo, někteří ale i kvůli samotnému místu a atmosféře. Chtějí se podívat,“ uvedla od obsluhy.

„Jídlo je super, speciálně jsme vybrali trasu, která vede kolem této restaurace,“ dodal jeden z cyklistů. Mnozí příchozí si jídlo nechali zabalit do alobalu a odvezli domů.

Obliba roste

U restaurace je parkoviště, které však bylo v sobotu odpoledne beznadějně plné. Přestože obliba restaurace stále roste, někteří místní ji nechtějí navštívit.

Ve smuteční síní se totiž loučili se svými nejbližšími a vzpomínky jsou stále živé. Současné využití nepovažují za nejšťastnější. Situace se ale postupně uklidňuje.

Setkání

Díky restauraci došlo k i nečekaným setkáním. „Kolem našeho domu jeli cyklisté, mezi nimiž byla i kamarádka ze školy, kterou jsem dlouho neviděla. Řekla, že jedou do restaurace u hřbitova. Nebýt toho, nesetkaly bychom se,“ uvedla jedna z obyvatelek Koblova.