VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Restaurace v centru Ostravy šokovala hygieniky. V kuchyni pobíhali potkani, všude se povalovaly zbytky jídel

OSTRAVA - Tlusté nánosy mastné špíny na podlaze i na pracovních stolech, oprýskané zdi, všudypřítomná plíseň, povalující se zbytky jídel, na nichž si pochutnávali hned dva potkani. Tak to ještě nedávno vypadalo v jedné velmi navštěvované restauraci v centru Ostravy.

25.10.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Grzegorz Klatka

Hygienici, kteří nechtějí zveřejnit její název, ji proto při jedné ze svých náhodných kontrol okamžitě zavřeli. Majitel vyfasoval pokutu pohybující se v řádu desítek tisíc korun. Po přečtení těchto řádků však ani zmíněné sankce návštěvníka neuchrání před pocity hnusu. Přestože redakce zjistila, o kterou restauraci se jedná, vzhledem k právním skutečnostem zatím její jméno zveřejňovat nebude. Majitel navíc slíbil, že vše uvede do pořádku.

„Když si představím, kam jsem chodila pravidelně obědvat, je mi špatně. Přitom mi tam vždycky chutnalo, jídlo nebylo drahé, takže jsem chodila právě tam,“ svěřila se otřesená Magdaléna L. z Ostravy, která pracuje nedaleko odtud. „Problém je v tom, že spotřebitelé, kteří restaurace navštěvují, do zákulisí nevidí. Mohou se tedy domnívat, že je tam vše v pořádku. I proto by si měli všímat čistoty ubrusů, oblečení personálu a podobně,“ reagovala na tuto otřesnou skutečnost vedoucí oddělení hygieny výživy Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje (KHS MSK) v Ostravě Renata Brablcová s tím, že tento případ není rozhodně ojedinělý.

„Pokud návštěvníci restauračních zařízení narazí na podobné nešvary včetně zapáchajícího jídla, měli by ho okamžitě reklamovat přímo na místě. Pokud u provozovatele nepochodí, měli by zavolat k sepsání protokolu policii. Když k nám totiž přijdou s pytlíkem jídla za tři dny, těžko už něco dokážeme,“ dodala Brablcová.

O tom, že mnohé výrobny a provozovny mají daleko k čistotě, svědčí i kontroly kaváren a cukráren, na které si hygienici posvítili během září. „Zaměřili jsme se především na mléčné koktejly připravované z čerstvého ovoce, mléka a zmrzliny, které jsou určeny především dětem. Ve čtyřech provozovnách jsme narazili na špinavé, namražené vitríny, špinavé lžičky nebo znečištěné lednice,“ popsala vedoucí odboru výživy KHS MSK Pavla Svrčinová.

 
25.10.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Házenkáři MHK (v modrém) vyřadili Zlín a těší se na los osmifinále.
17

Házenkáři MHK vyřadili Zlín

83

Komentář šéfredaktora Deníku: Kdo zastaví ANO?

Bohumínská nemocnice sází na jednodenní chirurgii

Šéfové Bohumínské městské nemocnice (BMN) chtějí více využít kapacitu zdejších operačních sálů, následných i akutních lůžek. Také proto se chtějí zaměřit na moderní způsoby léčby, například na jednodenní chirurgii. Ta se specializuje na plánované operace prováděné laparoskopicky či klasicky.

DOTYK.CZ

Internet se baví: Babiš líbá a Benda je stejnou jistotou jako smrt a daně

/ GALERIE, VIDEO / Tvůrci internetových memů nespí a povolební situaci v Česku pochopitelně nenechali bez povšimnutí. Pozornost si získaly zejména čtyři momenty: vděk Andreje Babiše vyjádřený tvůrci jeho kampaně Marku Prchalovi, prohra Matěje Stropnického v čele Zelených, poměrně vysoký zisk SPD Tomia Okamury - a "nesmrtelný" poslanec Marek Benda.

Příchod Bláhy? Trefa do černého

Havířov – Českobudějovický gólman Ondřej Bláha se v hokejovém Havířově objevil 9. října. Od té doby splácí důvěru trenérů plnými hrstmi.

Zachráněný strom má na zámku diplom v rámečku

Protože přežil svou jistou smrt, dostal diplom jako Strom hrdina, který teď visí u vstupu do havířovského zámku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT