„Pro koupi hutě jsme se rozhodli proto, že zde vidíme dobré vyhlídky pro podnikání. V oboru podnikání, kterým je ocelářství, nikdo nemůže říct, co se stane za pět, deset, či dokonce dvacet let. To je velmi obtížné předvídat. Naše plány a vize jsou ale takové, že v Ostravě chceme být, do provozů huti investovat, a to dlouhodobě,“ odpověděl Jon Bolton s tím, že žádné snižování počtu zaměstnanců v huti její nový vlastník neplánuje.

Výkonný ředitel Liberty House ve čtvrtek 18. října jednal se zástupci vlády, v rámci zítřejšího programu jej mimo jiné čeká i návštěva ostravské huti a jednání s odboráři.

Huť ArcelorMittal Ostrava koupí britská společnost Liberty House. ArcelorMittal jí prodá i své podniky v Rumunsku, Makedonii a Itálii. Cenu neuvedly.

ArcelorMittal. Ilustrační foto.
Ostravskou huť kupuje britská společnost Liberty House

Podmínkou pro uzavření této transakce je dokončení akvizice huti Ilva, schválení kupce Evropskou komisí a projednání s místními odborovými organizacemi a Evropskou odborovou radou ArcelorMittal Ostrava (AMO).

Celý rozhovor, který Jon Bolton exkluzivně Deníku poskytl, stejně jako informace z jednání výkonného ředitele Liberty House s odboráři, přineseme v sobotním vydání Deníku.

Ivo Vondrák, hejtman, poslanec, rektor.
Hejtman Vondrák: Ve FNO zuří válka! Pomůže jen krizový management
Adam Pavlík, syn Věry Špinarové, na snímku s mámou před jejím turné v roce 2013.
Sochu musí předělat, nebo zbourat, říká syn Věry Špinarové