Nejvíce hlasů získal projekt „Využití dešťové vody chaty Ostrý“, který obdržel 50 000 korun. Na druhém místě s bonusem 30 000 korun skončil projekt „Zachraňme stodolu Faunaparku“. Odměnu 20 000 korun za třetí místo si odnesl projekt „Včelí kopeček“.

Podrobněji získal nejvyšší částku Klub českých turistů, který chce prostřednictvím svého projektu využít dešťovou vodu pro nové sociální zařízení turistické chaty Ostrý, která byla v Těšínských Beskydech postavena před 85 lety. Součástí bude vybudování retenční nádrže, která zadržuje dešťovou vodu a která tak může zajistit splachování nových toalet.

Zubní pohotovost Ajna, 5. září 2020.
POZOR! Zubní pohotovost v Ostravě omezuje provoz. Důvodem je Covid-19

Druhé místo si vybojoval Spolek pro Faunapark, jež chce zachránit 112 let starou stodolu ve Frýdku-Místku, které hrozilo zřícení. Její prostory chce spolek zrekonstruovat tak, aby se v nich mohly i nadále pořádat setkání a přednášky nejen o životním prostředí, ale i o historii regionu nebo lokálních zajímavostech.

Třetí místo patří projektu Včelí kopeček, co má za cíl vytvořit a propojit komunitu lidí, která se sdružuje kolem vzdělávacího, hravého a funkčního naučného prostoru, zajišťujícího chov včel.

Celoroční volnočasový areál Heipark Tošovice.
V Heiparku v Tošovicích nepojedou traily ani bobová dráha

„Projekty ve veřejném hlasování získaly téměř 4 000 hlasů. Jde o jeden z nejvyšších počtů hlasujících v historii. Potvrzuje to, že lidem v našem kraji není jejich okolí lhostejné. Grantový program Radegast lidem letos rozdělil mezi osm projektů zhruba dva miliony korun a třem nejúspěšnějším ve veřejném hlasování navíc prémii 100 000 Kč. Všechny podpořené projekty jsou zveřejněné na webu www.radegastlidem.cz,“ uvedl Ivo Kaňák, manažer pivovaru Radegast.

Projekty oceněné ve veřejném hlasování programu Radegast lidem:

• 50 000 Kč – Využití dešťové vody pro nové sociální zařízení turistické chaty Ostrý (Klub českých turistů)
• 30 000 Kč – Zachraňme stodolu Faunaparku (Spolek pro Faunapark)
• 20 000 Kč – Včelí kopeček – vytvoření komunitního vzdělávacího místa chovu včel (Přátelé Beskyd)