Požár v domě v ulici Obránců mírů byl nahlášen ve čtvrt na jedenáct, hořet však začalo zřejmě dříve. Hasiči v domácnosti nenašli žádného člověka, pomoci však už nedokázali dvěma psům. Patrně se udusili zplodinami z požáru.

"K požáru vyjela havířovská profesionální jednotka a jedna jednotka dobrovolných hasičů SDH Město. Když hasiči vstoupili do bytu, již nehořelo. Prozkoumali okolní byty, byt a chodbu odvětrali. Byt předali uživatelům. Jak asi mohlo začít hořet? Majitelka bytu odešla ráno do zaměstnání, doma jako obvykle nechala své dva psí miláčky a v obývacím pokoji zapnutý elektrický přímotop, aby jim nebyla zima. Pejskové si zřejmě chtěli udělat u zdroje tak příjemného tepla ještě větší pohodlí, a tak k přímotopu natahali nějaké hadry. Ty se vznítily. Když přišel syn majitelky psy vyvenčit, po otevření vstupních dveří jej přivítal místo jezevčíků vydatný kouř. Ti leželi bezvládně v ložnici – a již pro ně nebylo záchrany…," potvrdil mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

„Vyšetřování si ponechali ve své kompetenci hasiči, protože nebylo zjištěno zavinění člověka. Jako příčina byla odhalena technická závada na elektrickém topidle," řekl policejní mluvčí Jaroslav Kus.

Škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun.