Dva večery už strávili hasiči hašením finského domku, který podpálil neznámý žhář. Opuštěný dům bude stržen.

Poprvé byli hasiči voláni k požáru v kolonii finských domků na Silvestra před půlnocí. Ke stejnému domu vyjížděli také toto úterý večer a hned i ve středu večer, kdy tam žhář řádil znovu.

S plameny si vždy poradily jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. V úterý požár zachvátil jednu polovinu dvojdomku. Jako příčina vzniku požáru se jevila nedbalost nebo úmyslné založení. Druhý den se podezření na žhářství potvrdilo. Tentokrát hořela jeho druhá polovina.

„Oheň vznikl poblíž vstupu do domu a rozšířil se na celý objekt, včetně střechy. Jednalo se o vybydlený dům, proto nebyla stanovena žádná způsobená škoda," řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Vedle tohoto úmyslně podpalovaného „fiňoku" museli hasiči v sobotu 5. ledna hasit i podobný dům v jeho blízkosti. Ten byl obývaný a požár na něm způsobil škodu za 350 tisíc korun. Vyšetřování potvrdilo, že tento požár vznikl technickou závadou od ledničky. Deník o případu informoval v článku: V Horní Suché hořel finský domek, hasiči zachránili polovinu

Čtěte také: 
Malý chlapec si hrál se zapalovačem. …a zapálil obývací pokoj 

Zdroj: Youtube