"Ve čtvrtek 19. ledna šestnáct minut po 11. hodině zasahovalo sedm jednotek hasičů u požáru přístřešku se zaparkovaným automobilem v Mistřovicích, části města Český Těšín. Hasiči oheň likvidovali třemi proudy vody a místo požáru hlídali až do 16. hodiny. Škoda po požáru překročila jeden milión korun," uvádí mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp. 

Orlová, leden 2023. V tomto městě na Karvinsku získal v 1. kole prezidentských voleb přes 60 procent hlasů Andrej Babiš (ANO).
Tady je Babišovo: Peníze a hezké slovo, v Orlové Babišův recept zabírá

Operační středisko přijalo informaci o požáru rodinného domu v Mistřovicích v 11.16 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanic Český Těšín a Havířov doplnění o místní dobrovolné hasiči Český Těšín-Mistřovice. Později si na místo velitel zásahu povolal profesionální jednotku z Karviné a dobrovolné jednotky z Těrlicka a Českého Těšína-Města a Českého Těšína-Mostů.

Ilustrační foto.
Peníze pryč. Vydával se za známého českého zpěváka, ženě z Havířova vyznal city

"Jelikož se požár rozšířil z přístavku se zaparkovaným automobilem, který byl ohněm kompletně zničen, na vedlejší technickou plechovou místnost a dále se začal šířit i pod zateplení rodinného domu, nasadili hasiči k likvidaci plamenů tři vodní proudy. Vnitřkem budovy pak hlídali, aby se oheň nedostal do útrob rodinného domu," pokračuje mluvčí. 

Hasiči dostali požár pod kontrolu během hodiny, další hodinu jim zabrala likvidace, kdy během ní museli rozebírat konstrukce, vytahovat ohořelé věci z technické místnosti, rozebírat zateplení fasády domu a vyhledávat případná skrytá ohniska pomocí dvou termokamer.

Ilustrační foto.
Rarita. Muž v Havířově vytrhl v obchodě pokladnu a utekl s ní do vchodu

"Po likvidaci požáru zůstaly na místě události na dohled dvě dobrovolné jednotky. Kolem 16. hodiny se na místo vrátila i profesionální jednotka z Českého Těšína, aby mohlo být místo události předáno zpět majiteli. Předběžná škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 1,5 miliónu korun, příčina požáru je v šetření. Během zásahu nedošlo ke zranění civilních osob ani zasahujících hasičů," doplnil mluvčí.