Událost byla na tísňovou linku ohlášena dvanáct minut po osmnácté hodině a k zásahu hned vyrazily profesionální hasičské jednotky ze stanic HZS MSK ve Frýdku-Místku a Nošovicích, spolu s nimi pak dobrovolní hasiči z obcí Lhotka, Kozlovice, Frýdlant nad Ostravicí, Ostravice, Metylovice a Palkovice.

„Už po příjezdu prvních jednotek na místo události byl seník o půdorysu přibližně 20 x 60 metrů požárem zcela zasažen, uvnitř bylo uskladněno téměř 1500 balíků sena určených pro krmení. Hasiči v první fázi zásahu chránili vodními proudy vedle stojící budovu, postupně k hašení seníku nasadili osm vodních proudů,“ přibližoval průběh zásahu mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Snímky z frenštátského náměstí, kde je tradiční cíl Beskydské sedmičky.
Ultramaratonci o tom, co zažívají během závodu. Třeba u Beskydské sedmičky

Po dohodě s majitelem blízkého rybníku zřídili hasiči čerpací stanoviště se třemi čerpadly právě u něj a dopravovali kyvadlově vodu na požářiště cisternami.

Seno bylo nakladačem majitele postupně vyváženo na sousední louku, kde jej hasiči rozhrabávali a dohašovali. Práce na vyklízení a postupném prolévání sena probíhaly až do ranních hodin.

Vyšetřovatel prozatím stanovil předběžnou škodu na dva miliony korun, příčina vzniku je v šetření.