K zoufalému činu se muž odhodlal v ulici Nový Svět v Prostřední Suché. Lidé záchranáře alarmovali několik minut po 21. hodině. 

"Okolnosti události policisté vyšetřují. Z prvotních informací vyplývá, že se muž polil dosud neupřesněnou hořlavinou na venkovním prostranství, poblíž horkovodu," potvrdila už v úterý v noci policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Rozsah popálenin zatím nebyl upřesněn, stav muže však má být kritický. "Zasahující lékař musel postiženého uvést do umělého spánku, zajistit jeho dýchací cesty a připojit jej k přístrojem řízené ventilaci. Posádka ošetřila popálené plochy, zahájila podávání léků a připravila k transportu. Poté jej odvezla do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," řekl k zásahu mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl. 

Vážný stav pacienta potvrdil mluvčí FN Ostrava-Poruba Tomáš Oborný: "Muž je hospitalizován na popáleninové klinice. Jeho stav je kritický. Utrpěl hluboké popáleniny na zhruba 60 procentech těla."

Upálení patří mezi výjimečné způsoby sebevraždy. „V posledních letech takovou sebevraždu nepamatujeme. Výjimkou byl případ ze září 2008, kdy muž nanosil do bytu větší množství benzinu, který pak zapálil. Policistům se naštěstí podařilo evakuovat ostatní nájemníky. Sami však utrpěli zranění, protože muž zažehl oheň právě ve chvíli, kdy ho od toho policisté odrazovali," řekla mluvčí Viačková.

O případu na Stromovce čtěte v tématu ZDE