Zásobník dohořívá s minimálním tlakem plamenů a bez nutnosti dalšího ochlazování vodou. Hasiči pomocí termokamery pravidelně kontrolují jeho teplotu a mají pro jistotu nachystánu jednu hadici s vodou. Krátce po půl páté odpolední přestalo hrozit nebezpečí výbuchu, které by mohlo rozmetat části nádoby do vzdálenosti několika stovek metrů, a hasiči tehdy mohli přestali ochlazovat oba zásobníky. Kontrolovaly je zde 4 jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. 

Na benzinové čerpací stanici hořel plyn, který unikal z nádrží na LPG.
Nebezpečný požár benzinky v Českém Těšíně je pod kontrolou

Od té doby už jeden zásobník nehoří, ani uvnitř, druhý dohořívá úzkým plamenem bez viditelného tlaku. Zda bude dohořívat i přes noc, není zasahujícím hasičům známo. Po uhašení tohoto již „přátelského“ ohně hasiči oba zásobníky dochladí a pak už se budou moci bez rizika přiblížit k zásobníkům vyšetřovatelé HZS MSK.

Od čtvrtečního rána do odpoledne zde zasahovaly jednotky HZS MSK ze stanic Český Těšín, Havířov, Karviná, Bohumín a Ostrava-Zábřeh, dobrovolné jednotky Český Těšín-Město, Český Těšín-Mosty, Petrovice-Závada, Rychvald a Starý Bohumín.