„Prosím o pomoc pro svou sestru a rodinu. Požár zapříčinil pravděpodobně vadný bojler. Hledám dobrovolníky, kteří by přišli pomoci dům rozebrat, hledám kolegy a dobré lidi, kteří mají k dispozici techniku, která by mohla být užitečná. Za každou pomoc, ať už fyzickou, materiální či morální, děkujeme,“ píše na svém facebookovém profilu Jan Miketa.

Ludgeřovice v době nouzového stavu a omezeného pohybu obyvatelstva kvůli koronavirové nákaze.
Ludgeřovice: Dezinfekce i v kostele a zkušenost se zlodějskou hyenou!

S ohněm bojovalo 7 jednotek hasičů

Práce začínají v sobotu 28. března ráno, adresa je Osvoboditelů 35, Hlučín, Bobrovníky. Telefonní číslo 773 452 282.

Do Bobrovníků vyrazilo sedm jednotek hasičů.

„Operační středisko bylo o požáru informováno ve čtvrtek 26. března krátce před půl jedenáctou večerní. Na místo vyjely tři jednotky hasičů z Hlučína, Opavy a Ostravy-Přívozu, odtud automobilová plošina AP 42 MB Econic, společně s nimi čtyři jednotky dobrovolných hasičů z Hlučína, Bobrovníků, Hošťálkovic a Ludgeřovic,“ vyjmenovává mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Jánské Koupele
DOBRÁ ZPRÁVA? Jánské Koupele má zachránit půlmiliardová investice

Požár pohltil celou střechu rodinného domku o půdorysu asi deset na deset metrů.

„Hasiči dostali oheň pod kontrolu za necelou půl hodinu, dohašování s rozebíráním střešní konstrukce jim zabralo další téměř hodinu a půl. Vedle střechy byly zasaženy i stropní podhledy dvou pokojů. Požár se obešel bez zranění, předběžná škoda byla odhadnuta na 1,5 milionu korun,“ dodává Kůdela s tím, že příčina požáru je v šetření.