Dílo žháře.

Po jedné hodině shořely dva kontejnery na odpad a osobní auto. Předběžná škoda byla vyčíslena na 80 tisíc korun. "Od zapálených kontejnerů chytlo i vedle stojící osobní vozidlo Renault Mégane," informovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

O hodinu později museli hasiči do stejné ulice vyjíždět znovu. Tentokrát šlehaly plameny ze sklepních oken obytného domu. Hasiči tentokrát vyjeli i s vysokozdvižnou plošinou, kdy by bylo zapotřebí evakuovat nájemníky z oken. K tomu naštěstí nedošlo. Škoda byla vyčíslena na 500 tisíc korun. Po žháři teď pátrá kriminálka.

"Bylo zjištěno, že oheň vznikl v jedné sklepní kóji, odkud se rozhořel i do vedlejší. Poškozeno bylo také jedno ventilační okno. Dům byl zakouřen a z domu bylo evakuováno 11 lidí. Na místě se stále vyšetřuje, nasazen bude i pes k odhalení hořlavin," dodala policejní mluvčí. 

Podezřelým je nájemník domu

Hlavním podezřelým ze založení obou požárů je nájemník domu. Jde o mladíka, který je pro policisty a hasiče známou tváří. Na kontě má několik požárů, dosud se však specializoval na kontejnery. Před několika lety se pokoušel vhodit zapalovač do ventilace budovy magistrátu. V té době bydlel poblíž KD Radost, odkud se přestěhoval právě do domu na Národní třídě. 

"Vím o koho jde, bydlí tady jen několik měsíců," potvrdil Deníku jeden ze sousedů.  

O jednom z prvních žhářských útoků mladíka čtěte v článku: Mladý žhář chtěl podpálit havířovskou radnici

Dílo žháře.

Žhářů je ve městě více

Se žháři se město potýká delší dobu. Před několika dny byli zadrženi hned dva v jednom dni. Jeden, který toho má na svědomí více, je nyní ve vazbě a čeká na trest. Ve vězení je také muž, který podpálil byt, aby se mstil za svého syna., kterému měl ve školce ubližovat jeho vrstevník. Na následky požáru zemřel dědeček malého chlapce. 

Čtěte také:
Dojde k další tragédii vinou žháře? 
Dva žháře dopadli policisté v jednom dni
Motivem smrtícího žhářského útoku byl spor dětí ve školce