Hasiči obdrželi tísňové hlášení o požáru 47 minut po půlnoci z pátku na sobotu. Hořela střecha rodinného domu. Na místo byly vyslány jednotky hasičů ze stanic Havířov, Ostrava-Fifejdy a Slezská Ostrava, spolu s nimi vyjela také místní jednotka sboru dobrovolných hasičů Šenov.

„Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že je v plamenech již celá sedlová střecha rodinného domu, proto si velitel zásahu vyžádal vyslání dvou posilových jednotek dobrovolných hasičů z Vratimova a z Ostravy-Bartovic. Celkem tak na místě požáru zasahovalo 6 cisteren s vodou a jeden speciální protiplynový zásahový automobil," informoval tiskový mluvčí hasičů Petr Holub.

„Krátce po příjezdu hasičů došlo také k propadnutí střešní konstrukce dovnitř objektu, proto jednotky postupně zjišťovaly, zda se v objektu nacházely osoby. Toto se naštěstí nepotvrdilo," doplnil mluvčí.

Hasiči dostali požár pod kontrolu zhruba za hodinu po ohlášení události, likvidace požáru jim zabrala další zhruba dvě hodiny. Na místě byla ponechána do ranních hodin místní jednotka dobrovolných hasičů na dohled.

Škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na 500.000 Kč. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření vyšetřovatelů hasičů a Policie ČR.