Cvičení navázalo na část, která se konala ve středu. Deník o ní informoval v článku: Vojáci v Nošovicích cvičili zneškodnění útočníků na elektrárnu

Jak už organizátoři Deník informovali, cvičení bylo motivováno krizovou situací, na kterou musela reagovat vláda přijetím mimořádných opatření k zajištění bezpečnosti států. V tomto případě se armáda a policie zaměřila na odvrácení útoku na důležitý energetický zdroj.

Ve středu vojáci střežící elektrárnu zadrželi posádku vozidla, která se snažila s autem plným trhaviny vjet do areálu. Elektrárnu při cvičení představovala elektrická rozvodna v Nošovicích. "Při kontrole vozidla vojáci odhalili výbušný nástražný systém. Následoval zákrok proti útočníkům," řekl ředitel Krajského vojenského velitelství v Ostravě Jaroslav Hrabec. 

Z námětu cvičení pak vyplynulo, že se policistům podařilo odhalit teroristické buňky v pohraničí. Shodou okolností je stopa zavedla do míst, kde vedení velmi vysokého napětí z nošovické rozvodny opouští české území ve směru na Slovensko. Proti ozbrojencům pak v horách v těsné blízkosti slovenské hranice poblíž Mostů u Jablunkova zaútočily policejní jednotky. V akci byly vedle zásahového komanda i vrtulníky.