Obvinili ho ze šíření poplašné zprávy. Za to mu hrozí až pětiletý trest. Potvrdila to mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Policisté a hasiči museli evakuovat na 500 lidí z řad pacientů a zdravotnického personálu. Výbušninu v budově nenašli.

„Muže jsme zadrželi v pondělí, tedy už několik hodin po telefonátu," řekla mluvčí. K motivu mužova počínání se vyjadřovat nechtěla. Neuvedla ani, zda se přiznal. „Navrhli jsme vzetí muže do vazby. Další okolnosti případu nebudeme s ohledem na stav vyšetřování komentovat," řekla.

Je pravděpodobné, že tento anonymní telefonát inspiroval další pachatele. V úterý dopoledne ženský hlas prostřednictvím linky 158 nahlásil uložení bomby v budovách České spořitelny a polikliniky ve Frýdku-Místku. „Společně s hasiči, strážníky městské policie, policisty Speciální pořádkové jednotky Ostrava a záchranáři jsme evakuovali okolo pěti set lidí z řad zaměstnanců i veřejnosti," řekl mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Pyrotechnici a jejich speciálně vycvičení psi stejně jako v pondělí nic nenašli. „Po pachatelce intenzivně pátráme," uvedl Starzyk.