Náročná trasa v délce 95 kilometrů a převýšení 5470 metrů zůstává oproti loňsku stejná, největší změny budou právě na startu. Kvůli výluce na železnici nemohou pořadatelé převést sportovce speciálními vlaky z cílového Frenštátu pod Radhoštěm, kde dříve probíhala jejich akreditace, do Třince, kde přechod začíná.

Letadlo Tatra T.101 na letišti Leoše Janáčka.
Tatra a Vagonka přiblíží práci našich předků

„Byl to obrovský oříšek. Dalo nám hodně práce, abychom přesunuli celou akreditaci, včetně úschovny i výdeje čipů, do Třince, což se nakonec podařilo,“ přiznává pořadatel a ředitel závodu Libor Uher.

Beskydská sedmička 2017

Z důvodu logistické náročnosti se navíc slavnostní zahájení 9. ročníku stěhuje v Třinci z náměstí Svobody na atletický stadion.

„Je zde naprosto komfortní zázemí pro akreditaci i pro partnery B7, pro příjemné čekání na start, včetně dostatečného parkování pro závodníky a celkového zázemí. To plocha na náměstí Svobody v Třinci nenabízí,“ vysvětlil úspěšný horolezec.

Krunýř raka říčního je k vidění poměrně často.
Uhynulí raci? Podle odborníků jde o zbytky krunýřů

Na start B7, která je součástí Mistrovství České republiky v horském maratonu dvojic, nebudou chybět nejlepší týmy posledních let. Mezi účastníky je i handicapovaný sportovec Miroslav Motejzík ze Strakonic, který má amputovanou nohu a chce extrémní závod zdolat s protézou.

Limit pro zdolání Beskydské sedmičky je 29 hodin a první závodníci dorazí na frenštátské náměstí Míru v sobotu 1. září mezi 9. a 10. hodinou. Slavnostní vyhlášení se zde uskuteční v neděli 2. září v 10.30 hodin. Jeho součástí bude i bohatý doprovodný program, kdy zahraje například kapela TiNG.

Dopravní nehoda s následkem smrti v městské části Poruba, na tzv. přechodě smrti, 29. července 2018 v Ostravě.
Při prázdninových dopravních nehodách se umíralo častěji než vloni