Jako o pouti to bude dnes vypadat v Jistebníku. Důvodem je výlov rybníku Bezruč, který je každoročně vyhledávanou akcí.

Jako každý rok lze očekávat mnoho stánků a atrakcí na ploše před železničním přejezdem, přes který se přechází na hráz rybníka. Cestu po hrázi lemují stánky, nechybí stany s občerstvením, kde je možno ochutnat čerstvě upravenou rybu, místo, kde je možno koupit ryby domů, je samozřejmostí.

Atmosféra při výlovu rybníku Bezruč je každoročně jedinečná. Směsici lidských hlasů přerušuje zvuk motoru, který vyzvedává koš plný ryb, které po chvilce skončí na váze.

Bílovecké autobusové nádraží potřebuje rekonstrukci jako sůl. Zastávky jsou zde doslova v žalostném stavu.
Konečně! Nádraží v Bílovci čeká proměna

„Vejde jich tam až sto kilogramů,“ poznamenal při předloňském výlovu jeden z rybářů. Právě v tom roce panovalo horké a suché počasí. „Pokud bylo dost vody, tak byly dobré přírůstky, to je vždy, když je teplo,“ sdělil tenkrát pro Deník Antonín Madzia, jednatel společnosti Chov ryb Jistebník a doplnil, že společnost obhospodařuje celkově asi 350 hektarů rybniční plochy v Jistebníku a Polance na zhruba pěti desítkách rybníků.

„Děláme kolem čtyřiceti výlovů, protože všechny se neslovují,“ dodal Antonín Madzia. Výlov rybníka Bezruč bude probíhat až do neděle 12. listopadu. 

Výrobky, které vznikly v Tatře, většinou jako melouchy, ukazuje výstava v Příboře.
V Tatře se dalo vyrobit cokoliv. Podívejte se, co například