Jejich příslušníci se zaměřili na zajištění bezpečnosti osob, majetku či veřejného pořádku, ale třeba i na plynulost dopravy. Nasazeni tak byli policisté, strážníci, kriminalisté, psovodi, členové krajské Speciální pořádkové jednotky, spolupracovalo se i s pracovníky bezpečnostních agentur.

NH Ostrava - BK Opava.
Opava na úvod přípravy vyhrála v Ostravě

„Zjištěny byly tři případy mající znaky naplnění skutkové podstaty přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, dva přečiny poškození cizí věci, osm přestupků ze strany řidičů motorových i nemotorových vozidel pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek, čtyři přestupky proti občanskému soužití a jedno protiprávní jednání při prodávání a podávání alkoholu mladistvé osobě,“ vyjmenoval mluvčí opavské policie René Černohorský.

Do kategorie přečinu poškození cizí věci spadá třeba poškození mobilních toalet, kdy vandal či vandalové vyřezávali otvory do tří záchodů nainstalovaných v areálu Mezivodky a způsobili tak škodu za 15 tisíc.

Komu rostou důchody? Přinášíme aktuální výši penzí ve všech krajích

Zavazadlo ukrývalo oblečení a kosmetiku

Během odpustu musela být řešena i jedna mimořádná událost. Na linku 158 totiž někdo zavolal, že na chodníku v Panské ulici leží podezřelý odložený kufr. Po příjezdu policisté skutečně zavazadlo objevili, konkrétně šlo o látkový kufr s motivy fotbalových míčů. Měl poškozená kolečka a nikdo se k němu nehlásil.

6. ročník Opavská míle 2018.
Opavou proběhne tisícovka běžců

„Vzhledem k tomu, že asi 100 metrů od nálezu probíhal odpust, byla Panská ulice uzavřena. Na místo dorazil policejní pyrotechnik z Expozitury ve Frýdku-Místku. Následným rentgenováním a fyzickou kontrolou byla vyloučena instalace a přítomnost nástražného výbušného systému, v kufru se totiž nacházely oděvy a kosmetika,“ konstatoval Černohorský s tím, že zavazadlo putovalo do oddělení ztrát a nálezů kravařského úřadu.

Kravařský odpust, 24. srpna 2019 v Kravařích.
Když si chce člověk odpust užít, musí sáhnout hlouběji do peněženky
Ilustrační foto.
Hokejový klub na nového jednatele pořád čeká