Ten i letos nabídl desítky pro děti i rodiče desítky jamujících i rockových muzikantů, promítání filmů, taneční workshopy a interaktivní aktivity. Už v pátek si mnozí návštěvníci také pochutnávali na specialitách pravé indické kuchyně.

INDICKÁ KULTURA

Na hlavní scéně ArcelorMittal stage přímo na Masarykově náměstí první den festivalu byla k vidění jedinečná projekce nazvaná Kathali Dance, což je jedna z hlavních forem klasického indického tance.

Festival v ulicích, 28. června 2019 v Ostravě.Zdroj: Deník / Lukáš Kaboň

„Jsem moc ráda, že jsem tuto podívanou mohla zhlédnout se svými dvěma vnučkami, které mají o taneční umění velký zájem. A je dobře, že je na festival vstup volný, protože jako důchodkyně bych to asi s vnučkami finančně nezvládla,“ svěřila se Deníku paní Anežka z Poruby.

ŽÁNROVÁ VŠEHOCHUŤ

„Jsem hodně zvědavý na bojové akrobatické umění tanečníků Raibenshe, něco jsem o nich četl, ale mám i jiné programové tipy, třeba na dnešní den. A k nim rozhodně patří francouzská skupina San Salvador,“ sdělil nám Zdeněk Filák, projektant, jinak mezi kamarády přezdívaný „Klobouček“ díky své neodmyslitelné pokrývce hlavy, kterou na veřejnosti snad neodkládá během celého roku.

Okruh Františka Bartoše v Radvanicích
Radvanice opět ožijí zvukem motorů, koná se 11. ročník mistrovství ČR
Festival v Ulicích 2018 na Slezskoostravském hradě, 29. června 2018 v Ostravě.
Prázdniny plné hudby v Ostravě startují. Začíná Festival v ulicích. Co nabídne?
Petra Hradilová, ředitelka Festivalu v ulicích
Dvoudenní maraton zábavy v Ostravě. Na co se těší ředitelka Festivalu v ulicích?