V zimním období slouží i jako běžecká trasa. Cyklostezka se rozšiřuje postupně v několika etapách. Začíná u viaduktu v Dolní Lomné a v současnosti se realizuje třetí etapa napojení cyklostezky vedoucí až k hranicím katastru s Horní Lomnou. Cílem třetí etapy je přemístit cyklisty a chodce z frekventované silnice a vytvořit podmínky pro pokračování trasy směrem do Horní Lomné. Třetí etapa napojení cyklostezky by měla být hotova do konce září a bude stát téměř 14 milionů korun.

Horní Lomná má připravenou projektovou dokumentaci na navazující cyklostezku o délce dvou kilometrů. Plánována je podél řeky Lomné od hranice katastru s Dolní Lomnou po autobusovou zastávku Horní Lomná Havraň. V první části úseku je řešena nová mostní komunikace přes řeku Lomnou a v druhé části úseku je plánována téměř sto metrů dlouhá opěrná zeď. Předpokládané výdaje na vybudování nové cyklostezky jsou 17,5 milionu korun. „Žádost budeme podávat již potřetí, a to letos na podzim. Při prvním podání žádosti měl Státní fond dopravní infrastruktury určité výtky k projektu, které byly v druhé žádosti odstraněny, ale bohužel byla přečerpána alokace,“ uvedl Kamil Kawulok, starosta Horní Lomné.

Také třinečtí cyklisté se mohou těšit na novou cyklostezku mezi Třincem a místní částí Konská. Díky nové cyklostezce se cyklisté dostanou mnohem bezpečněji do Konské a do průmyslové zóny Baliny a zpět. Pruhy pro cyklisty a navazující cyklostezka povedou v délce 3,6 kilometru po obou stranách Nádražní a Těšínské ulice od kruhového objezdu u „myší díry“ až po nadjezd do průmyslové zóny. Město získalo na stavbu cyklostezky dotaci 18 milionů korun, celkové náklady činí třicet milionů korun.

Les - ilustrační foto.
Lesníci reagují na kůrovcovou kalamitu: smrky nahrazují buky, duby a olše