Dopravu ve Frýdku-Místku nejvíce ovlivní rekonstrukce jedné z páteřních komunikací ve městě. Po loňské opravě silnice v ulicích Palkovická a Podpuklí a navazujícího mostu se kraj letos na jaře pustí do oprav na silnici II/473. Práce se budou týkat koridoru, který začíná křižovatkou se silnicí II/477 v Bruzovské ulici, pokračuje dále po ulicích Revoluční, J. Opletala a úsek končí křižovatkou ulic J. Opletala a Ostravské ulice. Další úsek, který zanedlouho čeká oprava, začíná v ulici 17. listopadu za sjezdem na D56 a pokračuje až k autobusové zastávce Štandl. Práce by podle smlouvy měly vyjít celkově na necelých 40 milionů korun.

Pracovat by se letos mělo i na dokončení dlouhé roky rozestavěné křižovatky v Rychalticích na dálnici D48, kde se cesta v krátkém úseku zužuje do dvou jízdních pruhů. Oprava povrchu v délce zhruba 400 metrů čeká silnici ve Vendryni, v plánu je i rekonstrukce mostu na silnici z Mostů u Jablunkova do Hrčavy. Pokračovat budou práce na rekonstrukci silnice II/477 a silnice III/48425 v úseku Frýdek-Místek – Baška – Frýdlant nad Ostravicí, ještě před zimou se kraj vrhnul na opravu silnice z Bruzovské ulice směrem na Bašku. V Třinci se stavební práce na jaře dotknou silničního úseku od nadjezdu na Balinách směrem na železniční zastávku Konská.

V loňském roce se stavaři ve Frýdlantu nad Ostravicí pustili do úpravy Hlavní ulice u železničního přejezdu, dokončili přeměnu té části silnice, která je poblíž nákupního centra. Letos o prázdninách má přijít na řadu druhá část projektu, na silnici před železničním přejezdem z centra města bude vybudován nový jízdní pruh pro levé odbočení do Harcovské ulice směrem na Malenovice.

Kromě oprav by letos měla začít také výstavba obchvatu Frýdku-Místku a připojení D56 na budoucí obchvat. Na Třinecku plánuje Ředitelství silnic a dálnic stavbu nové silnice I/68 mezi Nebory a Třanovicemi, která naváže na dokončený obchvat Třince a zavede dopravu až k dálnici D48.

Zhruba tisícovka lidí musela stát venku před závodem.
Anonym nahlásil bombu v automobilce Hyundai, výroba se zastavila