Kdy se začne stavět třetí část úseku obchvatu v úseku od Třanovic po Nebory stále není jasné.

Na třinecké radnici se ve středu 21. února sešla starostka Třince Věra Palkovská společně se starosty dotčených obcí, aby projednala možnosti, jak napomoci stavbě třetího úseku.

Jednání se zúčastnil také senátor Jiří Cienciała, zástupci Ředitelství silnic a dálnic, předseda Regionální rady David Sventek a další zainteresovaní.

„Obchvat Třince tvořený dvěma úseky přeložky I/11 mezi Bystřicí a Nebory jsou sice od podzimu v provozu a výrazně pomohly našemu regionu, ale nutné je i dokončení třetího úseku od Nebor po Třanovice. To, že zatím v tomto úseku nová silnice chybí, má dopad nejen na lidi, kteří tam bydlí, ale na celý region,“ uvedla starostka Třince Věra Palkovská a připomněla skutečnost, že územní rozhodnutí bylo pro všechny tři úseky vydáno ve stejnou dobu už v roce 2009.

Ilustrační foto
Investor postaví novou halu s pomocí města

POZEMKY JAKO ZÁBRANA

„Po jednání, které jsem v posledních dnech vedla s představiteli ŘSD, vím, že ŘSD i ministerstvo dopravy chce poslední úsek dostavět, jsou na něj peníze, vybrán je zhotovitel, ale start stavby vázne na posledních pozemcích, bez nichž nemůže být vydáno stavební povolení a tím pádem nelze stavět. Chceme, aby došlo v souladu s platnou legislativou k dohodě ŘSD a vlastníka posledního problematického pozemku,“ zdůraznila starostka.

„Je nepochopitelné, že opakovaně vyvlastňovaný a odvolávající se vlastník bydlí v našem regionu. Velmi dobře zná dopravní situaci a jako veřejně činná osoba by měl mít eminentní zájem na dostavbě třetího úseku. Pokud nepochopí vážnost situace a nedojde k dohodě, budeme se trápit s kamiony a nehodami ještě hodně dlouho, ne-li napořád. Možnost zahájení výstavby, která právě teď nabyla reálných obrysů, se už nemusí opakovat,“ podotkla starostka obce Ropice Uršula Waniová.

Dostavba třetího úseku přitom bude mít pozitivní dopad nejen na obyvatele okolních obcí, ale na celý region od Hrčavy až po Český Těšín.

Ilustrační foto.
Azylová centra jsou na plné kapacity v mrazech připravená