Dva a půl metru vysoký a pět metrů dlouhý model kostry v muzeální kvalitě pořídila univerzita za přispění města Ostravy.

Sbírky Geologického pavilonu prof. Pošepného Hornicko-geologické fakulty VŠB-TUO byly rozšířeny o významný exponát, který byl studentům a veřejnosti odhalen v úterý odpoledne za přítomnosti vedení univerzity a fakulty.

Ukradená autosedačka komplikuje rodině život.
Rodinu nemocného Borise čeká boj o dotaci. Nic ale není ztraceno

Model, který finančně podpořilo město Ostrava, bude sloužit především pro vzdělávání a výuku studentů a žáků, vystaven ale bude také pro veřejnost.

Sestavení kostry Tyrannosaura rexe, která byla dodána v dílčích částech, trvala pracovníkům Geologického pavilonu a Katedry geologického inženýrství přes dvě hodiny. Je vyrobena ze sklolaminátu a pryskyřice jako zdařilá kopie v muzeální kvalitě.

Snímek z loupežného přepadení prodejny v luxusními hodinkami Hublot v Praze 15. ledna 2022.
Přepadení klenotnictví v Praze nápadně připomíná ostravský zločin. Objasněn není

Zástupci univerzity se nad pořízením zmenšeniny druhohorního predátora rozplývají. „Jsme rádi, že se nám podařilo získat na geologický pavilon model tyranosaura, protože tento exponát významně doplní naše rozsáhlé paleontologické sbírky. V současné době máme přes 78 tisíc exponátů, z nichž vystaveno je přibližně 16tisíc vzorků,“ uvedla vedoucí Geologického pavilonu Martina Polášková.