Kulturák v Hlučíně se těšil velice dobré návštěvě. Nebylo sice vyprodáno, ale nezaměnitelný hlas Evy Pilarové si přišlo poslechnout na dvě stovky lidí. Ti se ovšem nakonec museli spokojit s náhradním programem. Zpěvačka totiž zvládla první dvě skladby a pak musela vyhledat péči lékařů. Sanitka ji následně převezla do porubské fakultní nemocnice.

„Určitě to nevypadalo nějak dramaticky. Paní Pilarová s podporou lidí ze svého týmu zkrátka odešla z pódia. Nebylo ji dobře,“ komentovala pověřená vedoucí Kulturního domu Hlučín Kateřina Klímková.

Pořadatelé koncertu museli improvizovat, proto indisponovanou stálici české hudební scény zastoupil hlučínský sbor Sluníčko a s kvalitní náhradní variantou přispěchal také tým trojnásobné vítězky Zlatého slavíka. Vystoupení dokončil její mladý pěvecký kolega Tomáš Ringel.

„Obešlo se to bez nějakých negativních emocí. Diváci měli pro danou situaci pochopení, zbytek koncertu si užili. Takové potíže pořadatelé opravdu nemohou předvídat. Byla jsem potom v kontaktu i s týmem paní Pilarové. Velmi mě potěšila zpráva, že se jí daří dobře a zdravotní problémy pominuly,“ řekla naší redakci Kateřina Klímková, pro kterou to mimochodem byla první akce v roli vedoucí Kulturního domu Hlučín:

„Představovala jsem si jiný začátek, ale na druhou stranu jsem moc ráda, jak se vše nakonec podařilo vyřešit.“

Poprvé se v této situaci ocitl také Vítek Chadima, manažer Evy Pilarové: „Nakonec to nebyla stresová záležitost, jelikož vystoupila její kapela. Kromě Vítka Fialy se představil host Tomáš Ringel a i sbor Sluníčko.“

Indispozice zpěvačky byla krátkodobého charakteru.

„Šlo o otázka kolísavého tlaku a také kombinace špatných léků. V tuto chvíli se už jí ale daří dobře. Lékař ovšem naordinoval klid, takže musela zrušit koncerty naplánované do konce roku,“ doplnil Vítek Chadima, jenž nechtěl spekulovat zda „hlučínské“ zdravotní problémy měly souvislost s doléčenými zlomeninami stehenní kosti a ramena, které letos utrpěla při nešťastném uklouznutí v pražském bytě.

Také po potížích v Hlučíně se jí snažily vyjádřit podporu spousty příznivců: „Jenom přes Facebook přišlo hodně povzbuzujících zpráv. Fanoušci přáli, ať se co nejrychleji uzdraví.“

Návštěvníci hlučínského koncertu s devětasedmdesátiletou zpěvačkou soucítili. Na hromadné žádosti o vrácení vstupného nedošlo:

„Lidé chápali, proč nemohla pokračovat. Žádostí nám dorazilo pouze několik. A to navíc až na začátku tohoto týdne.“ Vítek Chadima pak ještě doplnil:

„Koncert i přes to, co se stalo, trval hodinu a čtyřicet minut. Návštěvníci měli pro Evu Pilarovou pochopení a zajímali se o to, jak to s ní vypadá.“