Během víkendu skončil v Dolní oblasti Vítkovic festival elektronické hudby Beats for Love, který je největší akcí svého druhu ve střední Evropě. Do Dolní oblasti Vítkovic si našly cestu tisíce milovníků tohoto stylu. Festivalový areál hostil více než 300 světových a tuzemských interpretů, kteří v industriálních kulisách vystoupili na rekordních šestnácti pódiích. Velkému zájmu se o víkendu těšil také Rock-fest open air na Slezskoostravském hradě. Na třech scénách se představili naši i zahraniční umělci.

Nabitý program slibují i následující prázdninové dny a týdny. Například v pátek 8. a v sobotu 9. července proběhne v Ostravě Festival v ulicích. O několik dnů později – od 14. do 17. července – se v Ostravě koná již legendární Colours of Ostrava.

Velké hudební akce se však nepořádají jen v Ostravě. Namátkou, na Hukvaldech se 23. července uskuteční Kryštof kemp, v Hlučíně 29. července začíná tradiční festival Štěrkovna open music, který je letos poprvé plánován na tři dny. V pátek 29. července vypukne i dvoudenní festival Ladná Čeladná.