Žena se svým kolegou v oblíbené rekreační oblasti vyměřovala pro připravované stavební úpravy – odtěžení bahna. „Žena byla už asi 15 metrů od břehu, když se nečekaně propadla až po pás do velmi studeného a mazlavého bahna, o jeho pronikavé „vůni“ nemluvě. Její kolega neměl sílu na to, aby jí pomohl ven, proto neprodleně zavolal na tísňovou linku hasičů,“ popsal začátek peripetií Petr Kůdela, tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK).

Na místo nehody, které se nachází necelé 4 kilometry od centra města okamžitě vyjeli hasiči z Nového Jičína. „Jeden z hasičů se převlékl do nepromokavé kombinézy (tzv. suchého obleku), společně s kolegou donesli k nešťastné ženě páteřní desku, na kterou se jim jí podařilo správnou manipulací desky položit a lany páteřní desku odtáhnout až do bezpečí. Hasiči tak použili podobný způsob záchrany osoby jako napříkla z leu,“ vysvětli mluvčí postu netradičního zásahu.

„Značně podchlazenou ženu, ale při vědomí, předali šikovní hasiči týmu ZZS MSK. Nakonec odjela minimálně na kontrolu do nemocnice. Muž byl v pořádku,“ doplnil Petr Kůdela.

Slavnostní slib složilo v pátek 15. března v Bílovci pětadvacet nových policistů z Moravskoslezského kraje.
OBRAZEM: Noví policisté složili služební slib
Nález ostatků německého vojáka z doby 2. světové války.
U Bílovce byly nalezeny ostatky německého vojáka z 2. světové války